02633424244
مهرشهر، بلوار شهرداری، خیابان ۱۰۹
چند نوع برنج ایرانی و خارجی داریم؟

چند نوع برنج ایرانی و خارجی داریم؟

برنج، یکی از مهمترین محصولات کشاورزی و غذایی جهان است که در ایران نیز نقش بسیار مهمی در سبد غذایی مردم دارد. این محصول با سابقه ای بسیار دیرینه در تاریخ کشاورزی ایران به عنوان یکی از اصلی ترین غلات، تاثیر زیادی بر اقتصاد کشور داشته و دارد. برنج ایرانی به خاطر کیفیت بالا، طعم خوب و مخصوص به خود به عنوان یکی از بهترین انواع برنج در جهان شناخته شده است.
از نظر زمین شناسی و شرایط آب و هوایی، مناطق مختلف ایران شرایط مختلفی برای کاشت برنج فراهم کرده اند. بنابراین این محصول در استان ها و مناطق مختلف ایران با تنوع در اقلیم و اراضی کشاورزی تولید می شود. استفاده از آب های رودخانه ها و آب های زیرزمینی از جمله عوامل مهم در کشت و پرورش برنج در این مناطق است.

انواع برنج ایرانی

در ایران به علت پهناوری سرزمین و خاک حاصلخیز، کشت برنج در مناطق مختلف کشور به ویژه در مناطق شمالی و شمال شرقی رونق زیادی دارد. در ماژورل گونه های مختلف برنج ایرانی را به شما معرفی می کنیم .در کل چهار دسته اصلی وجود دارد که هر کدام زیر گروه دارند:

برنج ایرانی طارم

  • موسی طارم
  • طارم دیلمانی
  • طارم رشتی
  • اهلمی طارم
  • طارم امیری
  • رشتی سرد
  • سنگ طارم
  • سنگ جو
  • طارم محلی

برنج ایرانی صدری

  • صدری سالاری
  • صدری حسن سرایی
  • صدری دم سیاه
  • صدری دم سفید
  • صدری دم سرخ
  • صدری علی کاظمی
  • صدری شاه پسند
  • صدری هاشمی

برنج ایرانی گرد

  • حسنی
  • بینام
  • عنبربو
  • چمپا بودار
  • غریب
  • محمدی
  • قشنگه
  • گرده
  • قصرالدشتی

برنج ایرانی پرمحصول

  • خزر
  • فجر
  • ندا
  • سپیدرود
  • هراز
  • آمل ۳
  • ساحل
  • شفق
  • کادوس
  • دشت
  • زاینده رود
  • کوهرنگ
  • یاسوج۱
  • سازندگی
  • آمل ۲
  • هیبرید
  • شیرودی
  • چرام ۳
  • نعمت

آشنایی با برنج ایرانی

همانطور که در بالا مشاهده کردید تنوع برنج ایرانی بسیار بالا است به همین دلیل شناخت و انتخاب یک برنج خوب برای بیشتر مردم کمی مشکل است. در زیر به توصیف برخی از محبوبترین برنج های ایرانی می پردازیم

برنج هاشمی

برنج هاشمی، که اولین بار توسط آقای یوسف هاشمی زاده در استان گیلان کشف شد، اکنون در استان های مازندران، گیلان و گلستان کشت می شود. این برنج به علت عطر و طعم بسیار خوبی که دارد از کیفیت پخت فوق العاده ای برخوردار است و به عنوان پرکشت ترین برنج در استان های مازندران و گیلان شناخته شده است. برنج هاشمی، با دو نوع سرد و گرم، به دلیل دانه های منظم و قدکشیده مورد توجه ایرانیان داخل و خارج از کشور قرار گرفته و به عنوان بهترین برنج عطری ایرانی شناخته می شود. مقاومت بالا در برابر آفات و استفاده کم از سم و کود شیمیایی، این برنج را به یک محصول سالم و ارگانیک تبدیل کرده است.

برنج طارم

برنج طارم، یکی از برنج های ممتاز ایرانی است که ابتدا در منطقه طارم زنجان کشت شد. با عطر و طعم فراوان، این برنج طرفداران زیادی در بین ایرانیان دارد. استان مازندران به عنوان منطقه ای با بهترین شرایط جغرافیایی و آب و هوایی برای کشت برنج طارم شناخته می شود و به همین دلیل بیشترین میزان تولید این برنج در این استان است. برنج طارم هاشمی نسبت به برنج طارم عطری دانه های کشیده تری دارد و در هنگام پخت بیشتر ری می کند و برنج عطری نیز بوی بیشتری نسبت به برنج طارم هاشمی دارد.

برنج علی کاظمی

برنج علی کاظمی، توسط کشاورزی به نام علی کاظمی در شهرستان فومن استان گیلان کشف شده و سپس در نقاط مختلف همین استان رونق گرفت. این برنج با دانه های کوتاه تر نسبت به برنج هاشمی و صدری دم سیاه شناخته می شود اما کیفیت پخت برتر آن این موضوع را تا حد زیادی جبران کرده است. قیمت مناسب برنج علی کاظمی نسبت به سایر انواع برنج، این برنج را به یکی از پرمصرف ترین انواع برنج ایرانی در میان مردم تبدیل کرده است.

برنج صدری

برنج صدری دم سیاه یکی از برنج های باکیفیت است که به صورت انحصاری در استان گیلان کشت می شود. این برنج رنگ سفید مایل به کرم دارد و نسبت به باقی برنج ها کمتر کشت می شود.

برنج صدری دم سیاه به خاطر رنگ خاص و عطر و طعم خوبش به عنوان برنج اشرافی شناخته شده و معمولاً در مجالس و مراسم خاص مصرف می شود. این برنج به علت کمیاب بودنش با قیمتی بالاتر نسبت به سایر برنج ها عرضه می شود .

برنج شیرودی شمال

برنج استخوانی شیرودی یکی از انواع برنج پرمحصول است که به وفور در استان مازندران کشت می شود. ظاهر این برنج شباهت زیادی به برنج هاشمی دارد اما از نظر کیفیت پخت، به طور ویژه مورد تحسین کارشناسان موسسه تحقیقات برنج کشور قرار گرفته است. در مقایسه با سایر انواع برنج ایرانی، برنج شیرودی به علت پخت و مزه خوب اغلب با طارم هاشمی مقایسه می شود.

با توجه به کیفیت ممتاز و قیمت مناسب برنج شیرودی، این برنج به عنوان یک گزینه اقتصادی و به صرفه برای مصرف در مراسمات، رستوران ها و مراکز اداری شناخته شده است.

برنج کشت دم

برنج کشت دوم با لقب بی نقص ترین برنج ایرانی از لحاظ عطر، طعم، پخت و میزان ری در رتبه بالاتری نسبت به سایر برنج های ایرانی قرار دارد. این برنج تنها در استان مازندران به ویژه در شهرستان های بابلسر و فریدونکنارکشت می شود.

بیشتر بخوانید: معرفی انواع کباب

برنج دودی چیست؟

برنج دودی یک روش سنتی خشک کردن برنج در ایران است که در گذشته خیلی مورد استفاده قرار می گرفت تا علاوه بر افزایش مدت زمان نگه داری به برنج عطر و طعمی خاص ببخشد. این فرآیند به صورتی ساده انجام می شد. ابتدا برنج در کیسه ای قرار می گرفت و سپس کیسه در یک اتاق آویزان می شد. با قرار دادن چوب زیر برنج و اشتعال آتش، دود آتش به سمت برنج هدایت می شد و برنج مدتی تحت تأثیر دود می ماند تا خشک شود. این روش، علی رغم پیشرفت های امروزی در تولید برنج دودی هنوز هواداران زیادی دارد.

برنج قهوه ای چیست ؟

برنج قهوه ای دارای ارزش غذایی بالا است. این نوع برنج به دلیل عدم جدا شدن پوسته یا سبوس حاوی مقادیر زیادی منگنز، سلنیوم، و فسفر است. همچنین این برنج غنی از ویتامین های گروه ب نیز است.

برای تولید این برنج ابتدا برنج در معرض بخار آب قرار می گیرد تا املاح و مواد مغذی موجود در پوسته به داخل آن نفوذ کند. سپس شلتوک جدا شده و برنج حاصل که دارای رنگی قهوه ای است برنج سبوس دار یا برنج قهوه ای نامیده می شود.

انواع برنج خارجی

در زیر به برخی از شناخته شده ترین برنج های خارجی اشاره می کنیم:

  • برنج هندی
  • برنج پاکستانی
  • برنج معطر پاکستانی
  • برنج آرژانتینی

تفاوت برنج ایرانی و خارجی

تفاوت های مهم بین برنج ایرانی و برنج خارجی عبارتند از:

  • کیفیت و عطر و طعم: برنج ایرانی از نظر عطر و طعم ازکیفیت بالاتری شناخته می شود و دارای کیفیت بسیار خوبی است. برنج های خارجی نیز کیفیت بالایی دارند اما تفاوت هایی در عطر و طعم آنها با برنج ایرانی وجود دارد.
  • پخت برنج: پخت برنج ایرانی نیاز به مهارت و تجربه دارد و ممکن است به دلیل نابلدی در پخت، شفته شود. پخت برنج های خارجی عموماً ساده تر است و نیاز به تجربه کمتری دارد.
  • ارزش غذایی: ارزش غذایی برنج ایرانی معمولاً بسیار بالاتر از برنج های خارجی است.
  • روش کشت و آب های آبیاری: برنج های ایرانی معمولاً با آب طبیعی آبیاری می شوند. در برخی موارد، برنج های خارجی با استفاده از آب فاضلاب یا مواد شیمیایی آبیاری می شوند.
  • مدت زمان نگه داری: برنج ایرانی معمولاً زودتر خراب می شود. برخی از برنج های خارجی به دلیل روش های نگهداری و افزودن مواد نگهدارنده مدت زمان نگه داری بیشتری دارند.

توجه: این تفاوت ها به تعداد زیادی از انواع برنج ایرانی و خارجی قابل تعمیم نیست و باید هر نوع برنج را بر اساس ویژگی ها و نحوه کشت آن ارزیابی کرد.

مشاهده منو ماژورل

کلام آخر

با توجه به تنوع برنج های ایرانی و انواع مختلف آنها، انتخاب های زیادی برای مصرف کننده وجود دارد. برنج هاشمی با عطر و طعم بی نظیر و کیفیت پخت عالی همچنین برنج طارم با عطر معطر و دانه های درشت تر، برنج صدری دم سیاه با رنگ شفاف و عطر و طعم خاص، برنج علی کاظمی با کیفیت خوب و قیمت مناسب و برنج شیرودی با کیفیت پخت بسیار خوب و قیمت اقتصادی از محبوب ترین انواع برنج ایرانی به شمار می روند. به علاوه برنج دودی  هنوز هم طرفداران زیادی در بین خانواده های ایرانی دارد.

 از سوی دیگر برنج قهوه ای با حفظ پوسته و مواد مغذی بالا، گزینه ای سالم و متفاوت برای مصرف کنندگان است. در نهایت برنج کشت دوم به عنوان بی نقص ترین برنج ایرانی است. این تنوع و کیفیت بالا در تولید برنج ایرانی آن را به یک گزینه مهم در بازار جهانی  تبدیل کرده و نقش مهمی در تامین نیازهای غذایی جامعه دارد. ما در ماژورل سعی داریم با انتخاب باکیفیت ترین برنج بهترین ها را در اختیار شما بگذاریم.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.