آشپزی یک مهارت است و درواقع علاقه به آشپزی در افراد متفاوت است. به طوری که بعضی از افراد در این زمینه دوست دارن به طور حرفه ای و هنرمندانه آشپزی کنند. تمرین کردن در آشپزی می تواند باعث تسلط و حرفه ای شدن درآشپزی شود. سرآشپزها کاربسیار جذابی دارند ولی وقتی به جزییات کار دقت کنید سختی آشپزی را متوجه می شوید.
آشپز های معروف و محبوب دنیا را بشناسید!
آشپزی خلاقیت و نوآوری وعلاقه وزمان گذاشتن است. شما می توانید با دیدن آموزش های مختلف و همینطورخواندن کتاب هایی که مخصوص این مهارت، نوشته شده اند؛ این مسیر سخت و جذاب را راحتتر طی کنید. با آشپزی می توانید با فرهنگ ها و اقوام کل دنیا آشنا شوید. دراین مقاله شما را با ۱۰ آشپز معروف و برتر دنیا آشنا می کنیم.
۱. چارلی تروتر (Charlie Trotter)
این نابغه آشپزی درانگلستان متولد شد. از کودکی ساعت ها درآشپزخانه می گذراند و علاقه شدیدی به اشپزی داشت. او پس از پایان تحصیلات خود در رشته آشپزی در معروف ترین رستوران ها مشغول به کارشد. با پشتکارو اشتیاقش زیر نظربهترین آشپزهای دنیا آموزش دید و هر روز به تجربیاتش افزود و مهارت های خود را ارتقا داد.
سبک آشپزی چارلی تروتر، ترکیبی بی نظیر از کلاسیک و مدرن است. او با استفاده از مواد اولیه تازه و با کیفیت، طعمهای اصیل را به شکلی نوآورانه ارائه می دهد. اومعتقد است از انتخاب مواد اولیه تا چیدمان نهایی، همه چیز باید با دقت و وسواس انجام شود. این سرآشپز معروف بنیان گذار برنامه ی محبوب آشپزی با عنوان The MasterChef است. نویسندهٔ ۱۴ کتاب آشپزی و سه کتاب با موضوع مدیریت است و جزو شناخته شده ترین نویسنده های دنیا نیز به شمار می رود.
بیشتر بخوانید: غذاهای محبوب شهر کرج | بهترین کافه رستوران مهرشهر کرج
۲. توماس کلر (Thomas Keller)
اگر علاقه مند به آشپزی هستید حتما نام آشپزهای زیادی را شنیده اید که در کارشان حرفه ای و مشهور هستند در این بین سرآشپز توماس کلر، با سبک آشپزی بی نظیر و رستوران های لوکسش، به یکی از چهرههای شاخص این صنعت تبدیل شده است. او در سال ۱۹۵۵ درکالیفرنیا متولد شد توماس کلر، صاحب چندین رستوران لوکس در شهرهای مختلف آمریکا است.
معروف ترین رستوران او، “The French Laundry” است که با سه ستاره میشلن، یکی از بهترین رستورانهای جهان محسوب می شود. در رستورانهای کلر، مهمانان می توانند از بهترین غذاهای فرانسوی و آمریکایی سفارش دهند و تجربه آشپزی بی نظیری را کسب کنند و لذت ببرند. با توجه به جوانی و پشتکار توماس و جوایز و افتخارات بسیاری که کسب کرده است می توان انتظار داشت که در آینده نیز شاهد نوآوریها و شگفتی های بیشتری از او باشیم.
۳. آنتونی بوردین (Anthony Bourdain)
آنتونی بوردین در سال ۱۹۵۶ در نیویورک متولد شد. او پس گذراندن نوجوانی خود، به تحصیل در رشته انگلیسی پرداخت. اما علاقه او به غذا و آشپزی، او را به سمت دنیای آشپزی و رستوران ها کشاند. او به مرور زمان با کار در رستوران ها به عنوان آشپز وعلاقه ای که به آشپزی داشت توانست جایگاه بهتری کسب کند و در نهایت سر آشپز معروفی در حرفه خودش شود.
آنتونی بوردین، نویسنده، مجری تلویزیون و آشپز مشهورآمریکایی، شخصیتی تأثیرگذار در دنیای غذا و سفر بود. اوتکنیک خاص خود را برای تهیهٔ غذاها داشت و عاشق چشیدن طعم غذاهای مختلف بود.
آنتونی در یک برنامه تلویزیونی به شهرت جهانی رسید و به گوشه و کنار جهان سفر می کرد و با مردم محلی ارتباط برقرارمی کرد. او با کتاب ها و برنامه های جذابش به مردم یاد داد که غذا می تواند یک پل ارتباطی بین فرهنگ ها باشد. آنتونی بوردین، به هر چه در دنیای غذا به آن علاقه داشت، دست پیدا کرد؛ نام او در بین بهترین آشپزهای دنیا می درخشد.
۴. گوردون جیمز رمزی (Gordon James Ramsay)
گوردون تنها سرآشپز دربریتانیا است که ۱۰ ستاره میشلن به دست آورده است. اوبه خاطر ویژگی های خاصش ازشناخته شده ترین سرآشپزهایی است از سایر آشپزها متمایزمی شود. به طوری که می توان گفت او با دستانش معجزه می کند و لذیذ ترین غذاها را تهیه می کند.
او برنامه های تلویزیونی متعددی ازجمله کابوس آشپزخانهٔ رمزی، آشپزخانهٔ جهنمی و Masterchef USA دارد و درست مثل مربی اش، مارکو پی یر وایت، به موفقیتی چشمگیر در دنیای آشپزی رسیده است. سرآشپز رمزی استعداد های چشمگیر و بی نظیری دارد او دارای کمربند مشکی کاراته است، عاشق دوچرخه سواری و ورزش تناسب اندام است. برخی از طرف دارانش به دلیل فعالیتهایی که دارد او را آقای همه کاره خطاب می کنند.
۵. مارکو پی یر وایت (Marco Pierre White)
مارکو پیر وایت، تأثیر بسزایی بر دنیای آشپزی گذاشته است. او نسل جدیدی از آشپزها را آموزش داده است و به آنها یاد داده است که چگونه با خلاقیت و نوآوری، غذاهای جدید و جذابی خلق کنند. این سر آشپز معروف در سال ۱۹۶۱ در انگلستان به دنیا آمد و با حرفه ای شدن در آشپزی، کار خود را ادامه داد و به عنوان یک سرآشپز، رستوران دار و نویسنده، فعالیت می کند. وایت همچنین به عنوان داور در برنامه های تلویزیونی آشپزی حضور دارد و به نسل جوان آشپزها، آموزش می دهد.
او فردی تأثیرگذاردر آشپزی بین المللی است که به عنوان جوان ترین سرآشپزی که در ۳۳ سالگی سه ستاره میشلن دریافت کرده شناخته می شود.
۶. نیل بولد
دنیل بولود در سال ۱۹۵۵ در فرانسه متولد شد. از همان کودکی، علاقه شدیدی به غذا و آشپزی داشت. او ساعتها در آشپزخانه مشغول پخت و پز بود و با مواد مختلف آزمایش می کرد. این علاقه ذاتی، او را به سمت دنیای حرفه ای آشپزی سوق داد. او با سبک خود غذاهای فرانسوی را به سطحی جدید ارتقا داد. او با تلفیق آشپزی و سنت های فرانسه با تکنیک های مدرن، طعم های بسیار و بی نظیری را ابداع کرد.
دنیل از همان نوجوانی در شهری که قلب غذای فرانسوی محسوب می شد تحت نظر برخی از بزرگان آشپز فرانسه مانند راجر ورگه، ژرژ بلانک و میشل گرارد آموزش دید و توانست جوایز و افتخارات بسیاری کسب کند و جز بهترین سرآشپزها شناخته شود.
بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع دمنوش | منو صبحانه کافه
۷. سانجیو کاپور (Sanjeev Kapoor)
سانجیو کاپوریکی از مشهورترین سرآشپزان هندی نویسنده کتاب آشپزی و متخصص رستوران است. او برنامه های تلویزیونی مختلفی ساخته از جمله برنامه ای با عنوان Khana Khazanaکه یکی از طولانی ترین برنامه های آشپزی در آسیا است.
او در سال ۲۰۱۱ یک شبکه تلویزیونی اچ دی غذا افتتاح کرد که کلا با غذا در ارتباط است. هواپیمایی سنگاپور، او را به عنوان بخشی از هیئت آشپزی بینالمللی خود استخدام کرد. اخیرا نیز به عنوان داور در برنامهٔ مسابقهٔ آشپزی فصل سوم MasterChef انتخاب شده است.
۸. پل بوکوز (Paul Bocuse)
پل بوکوز، یک نابغه آشپزی بود که با سبک بی نظیر و نوآورانه اش، دنیای آشپزی را متحول کرد. او در سال ۱۹۷۵ میلادی برای اولین بار” سوپ قارچ دنبلان ” را برای یک مراسم رسمی ریاست جمهوری در کاخ الیزه تهیه و ارائه کرد. او با تکنیک های مدرن، طعم های بی نظیری خلق کرد و توانست در سال ۲۰۱۱ میلادی به عنوان آشپز قرن انتخاب شود.
رستوران “L’Auberge du Pont de Collonges” همچنان به عنوان یکی از بهترین رستوران های جهان فعالیت می کند و سبک آشپزی بوکوز در بسیاری از رستوران های دنیا الگو قرارمی گیرد.
۹. امریل لاگاس (Emeril Lagasse)
امریل لاگاس، رستوران دار فرانسوی، پرتغالی و آمریکایی است و چند رستوران مشهور در سراسر آمریکا دارد.همچنین لاگاس نویسنده، ستارهٔ تلویزیونی و نوازندهٔ سازهای کوبه ای است. همهٔ رستوران های امریل لاگاس، جزو برترین رستوران ها در دنیای آشپزی و رستوران داری است. این سرآشپز چند کاره، برندهٔ جایز جیمز برد شده و به خاطر تکنیک آشپزی موسوم به Creole and Cajun مشهور است.
۱۰. جیمی الیور (Jamie Oliver)
جیمی الیور، سرآشپزانگلیسی ورستوران داراست. او معتقد است که آشپزی و درست کردن غذا باید با مواد غذایی تازه و ارگانیک انجام شود ومخالف غذاهای نیمه آماده و کنسروی است.
در بریتانیا کتاب آشپزی اختصاصی جیمی الیوربه نام ” غذاهای ۳۰ دقیقه ای جیمی” و برنامه تلویزیونی او، موفقیت های بزرگی برایش به دست آورند. میلیون ها نسخه از کتاب او در سال ۲۰۱۰ در سراسر بریتانیا فروخته شد. الیورهمچنین توانسته نشان امپراطوری بریتانیا (MBE) را دریافت کند.