از آن جایی که پیتزا توانسته قلب بسیاری را تسخیر کند به یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین غذاهای فست فودی تبدیل شده است. بسته به موادی که در پخت پیتزا استفاده می شود؛ اسم و انواع مختلفی دارد.
اگر اهل خوردن پیتزا باشید حتما با دو مدل عمده آن یعنی پیتزا آمریکایی و ایتالیایی آشنایی دارید. زمانی که پیتزا را سفارش می دهید اگر از گارسون نپرسید ممکن است تشخیص ایتالیایی و آمریکایی آن سخت باشد. لازم است بدانید پیتزا برای اولین بار در ایتالیا پخت شده اما تکامل و به اوج رسیدن خود را مدیون کشور آمریکا است. پیتزاهای اولیه در ایتالیا ترکیب ساده ای از چند مواد در دسترس داشتند. این پیتزاها متشکل از خمیر، پنیر، گوجه فرنگی و برگ ریحان بودند. ترکیب خوشمزه نهایی به رنگ سبز، سفید و قرمز و تداعی کننده پرچم ایتالیا بود.
از آنجایی که طبخ این دو مدل پیتزا در ماژورل متفاوت است تا انتهای این مقاله همراه ما باشید که با پیتزای آمریکایی و ایتالیایی و تفاوت هایشان آشنا شویم.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع پیتزا
ورود پیتزا به آمریکا
این که پیتزا چه مسیری را برای رسیدن به آمریکا طی کرده موضوع بسیار جالبی است. بر اساس گفته ها یک فرد ایتالیایی اولین پیتزا فروشی را در نیویورک افتتاح کرده و در مدت زمان کوتاهی با مشتریان بسیاری روبرو شده است. به مرور روند پخت این غذای مهاجر دستخوش تغییرات بسیاری شد و ظاهر مدرن و متنوع تری پیدا کرد. همچنین سلیقه و ذائقه مردمان آمریکا باعث تنوع در روش پخت، تاپینگ و چاشنی های آن شد.
تفاوت بین پیتزای ایتالیایی و آمریکایی
پیتزای ایتالیایی و آمریکایی دو نوع مشهور هستند که در دنیا طرفداران پروپا قرص خود را دارند. این دو نوع پیتزا در جنبه های گوناگونی با هم تفاوت دارند که در زیر به اصلی ترین آن ها پرداخته ایم:
ظاهر
پیتزای ایتالیایی تنه نازکی دارد؛ بنابراین از مواد خام معدود و ساده اما با کیفیتی برخوردار است. در این گونه پیتزاها روغن زیتون، سس گویاکامولی، پروشوتو، موتزارلا یا بوفالو موتزارلا و گوجه فرنگی دیده می شود. به طور کلی می توان گفت ظاهر پیتزای ایتالیایی ساده و تمرکز اصلی بر روی کیفیت مواد خام و تعادل طعمی است.
پیتزای آمریکایی بر خلاف ایتالیایی تنه ضخیم تری دارد که از تعداد بسیاری مواد خام و پنیر تهیه می شود. تنوع این نوع پیتزاها بسیار زیاد است و این تنوع در انتخاب مواد خام و طعم ها هم دیده می شود. برای تهیه پیتزاهای آمریکایی از پپرونی، سوسیس، قارچ، زیتون، پاپریکا و در برخی مواقع میوه استفاده می شود. این پیتزاها بزرگ تر، حجیم تر و پرمحتواتر هستند.
روند پخت
پخت پیتزای ایتالیایی مستلزم تنورهای سنتی نانوایی یا رستورانی است و در زمان کوتاهی تهیه می شود. اما پیتزاهای آمریکایی در فرهای معمولی با مدت زمان بیشتری طبخ می شود.
اندازه و حجم
پیتزاهای ایتالیایی سایز کوچک تری دارند و معمولا برای یک و نهایتا دو نفر مناسب هستند. پیتزاهای آمریکایی سایز و حجم بزرگتری دارند و تعداد نفرات بسیاری را پاسخ می دهند.
بیشتر بخوانید: باغ رستوران در کرج
ترکیبات
تفاوت پیتزای آمریکایی و ایتالیایی بیشتر در مواد اولیه و تاپینگ میانی است. گوناگونی ذائقه مردمان آمریکا باعث شده است که پیتزا را با ترکیبات متنوع تری امتحان کنند. بنابراین در پیتزاهای آمریکایی تنوع بیشتری به چشم می خورد. مردمان ایتالیا سادگی را در غذا می پسندند و معمولا غذاهایی را می پزند که هضم سریع تر و ساده تری داشته باشد. عمدخ ترین مواد خامی که در پخت پیتزاهای کلاسیک ایتالیایی به کار می روند شامل سس گوجه فرنگی، پنیر موتزارلا، روغن زیتون، ادویه و ریحان تازه است.
تنوع مواد خام پیتزای آمریکایی به حدی بالا است که شما را برای انتخاب گیج می کند. امروزه شاهد خلاقیت بسیاری مانند استفاده از آناناس یا انجیر در این پیتزاها هستیم. مثبت ترین ویژگی پیتزاهای ایتالیایی توجه به ارزش غذایی است؛ به همین دلیل با انتخاب پیتزای ایتالیایی در وعده غذایی پروتئین، کلسیم، فیبر و ویتامین ها را به بدن خود رسانده اید. پرطرفدارترین این نوع پیتزا شامل سیسلینا، مارگارتا و غیره است. از شناخته شده ترین انواع پیتزاهای آمریکایی می توان به پیتزا پپرونی، پیتزا گوشت و قارچ، پیتزا سبزیجات، پیتزا میگو و استیک اشاره کرد.
تفاوت در خمیر
خمیر پایه هر پیتزایی است و کوچک ترین تغییر در روش پخت خمیر می تواند طعم متفاوتی را به وجود آورد. خمیر پیتزای ایتالیایی به زمان استراحت بیشتری نیاز دارد و آماده سازی آن می تواند حدود ۲۴ تا ۷۲ ساعت زمان ببرد. لازم به گفتن است که فرآیند تخمیر آرد در این زمان به خوبی انجام می شود.
خمیر آمریکایی زمان کمی برای استراحت نیاز دارد و زمان آماده سازی آن به ۸ تا ۱۵ ساعت کاهش می یابد. این کاهش زمان با کاهش هزینه ها هم همراه است که یک نکته تجاری به شمار می آید.
سس
در پیتزاهای ایتالیایی عمده ترین سسی که انتخاب می شود بر پایه گوجه فرنگی تازه است. این سس پایه اصلی پیتزاهای ایتالیایی است و مزه کلاسیکی به همراه دارد.
اما در پیتزاهای آمریکایی از گوجه فرنگی پخته استفاده می کنند که بافت غلیظی مانند رب گوجه فرنگی دارد. تنوع این پیتزاها در سس ها هم به چشم می خورد و ممکن است برای هر پیتزا یک سس مخصوص وجود داشته باشد.
پنیر پیتزا
تفاوت چشمگیری در نوع پنیر این دو پیتزا وجود ندارد. پنیری که در دستور پیتزای آمریکایی وجود دارد چربی و رطوبت کمتری دارد که گاهی به آن نمک هم می زنند. اما پنیری که برای پیتزای ایتالیایی انتخاب می شود کمی چرب تر، مرطوب تر و تازه تر است.
مشاهده منو ماژورل
آمریکایی یا ایتالیایی؟ کدام را انتخاب می کنید؟
به طور کلی پایبندی به اصول و دستورالعمل پخت، مهم ترین ویژگی پیتزای ایتالیایی و خلاقیت در انتخاب مواد اولیه و روش های پخت از ویژگی پیتزای آمریکایی است. پیتزاهای آمریکایی هیچ محدودیتی ندارند و از میوه گرفته تا انواع گوشت ها را شامل می شوند. این که انتخاب شما کدام است تا حدود زیادی به سلیقه و ذائقه تان بستگی دارد. هر یک از این دو طرفداران زیادی دارند. در نهایت ما به شما پیشنهاد می کنیم که اگر اشتهای زیادی دارید و اهل غذاهای پرحجم هستید به پیتزای آمریکایی فکر کنید. اما اگر کالری غذا برایتان مهم است و به سلامتی آن فکر می کنید یک پیتزای ایتالیایی انتخاب کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
کافه ماژورل یکی از بهترین کافه رستوران های مهرشهر منوی پرو پیمونی دارد و دست شما را برای انتخاب یک پیتزای لذت بخش باز گذاشته است. سرآشپز ماژورل با ترکیب بهترین و تازه ترین مواد، طعم های جادویی و بی نظیری را خلق می کند.