کرج مرکز استان البرز و در نزدیکی تهران واقع شده است. با توجه به نزدیکی استان البرز به پایتخت بیشترغذاهای محلی این منطقه بسیار متنوع و خوشمزه و شباهت زیادی به شهر تهران دارند. شناختن این غذاها برای افرادی که به این شهر سفر می کنند تجربه ی بی نظیری خواهد بود. غذاهای محلی این منطقه متنوع و بسیار محبوب مردم کرج می باشد.
ترشی آش
آش ترش یک غذای محلی و خوشمزه است که به دلیل شباهت به آش رشته، طرفداران زیادی دارد. مواد لازم برای پخت آش ترش نخود، عدس، لوبیا چیتی، برگ چغندر،سبزی صحرایی، آلو خشک ، آلبالو خشک، مغز گردو، کشمش سرخ شده، رشته آش، پیاز داغ و سیر داغ و ادویه جات استفاده می شود.این آش را بعضی ازایرانیان به عنوان آش پشت پا نیز می پزند.
جوجه کباب
درسطح شهر کرج رستوران های بسیاری به پخت انواع جوجه کباب مشهور هستند. جوجه کباب، یکی از معروفترین غذاهای ایرانی و از رده کبابهای سنتی ایران است. که در کرج هم جز اصیل ترین غذاها به حساب می آید.
در پخت جوجه کباب، قطعات خورد شده گوشت مرغ را برای مدتی در یک ظرف پر ازپیاز خرد شده، زعفران و ادویه جات قرار می دهند و پس از اینکه قطعات گوشت طعم دار شد، آنها را به یک سیخ بلند می کشند و روی کباب پز و به وسیله آتش مستقیم، کباب می کنند. جوجه کباب یکی از خوراک های بسیار محبوب نزد ایرانیها است. برای نرم و آبدار کردن جوجه، بهتر است از گوشت تازه و غیر منجمد استفاده شود و ابتدا در زعفران و سپس با اضافه کردن ادویه و سس مایونز و کمی روغن مایع به مدت ۳ ساعت همراه با پیاز خلالی خواباند، در نیم ساعت آخر آبلیمو طبیعی اضافه شود.
بیشتر بخوانید: انواع پیتزا | انواع پاستا
یوان آش
آش یوان که در بیشتر رستوران های منطقه پخت می شود یکی از غذاهای محلی و سالم استان البرز، است که می توانید در فصل سرما آن را به عنوان یک پیش غذا میل کنید و از آن لذت ببرید. این آش با استفاده از برنج، شلغم، سبزیجات، گوشت چرخ کرده، زردچوبه، نمک و فلفل تهیه میشود. وجود شلغم در این آش باعث شده تا به یک غذای مقوی تبدیل شود. به همین دلیل بهتر است آن را در روزهای سرد یا برای بیماران نیز درست کنید.
قیمه نثار
قیمه نثار، غذایی مجلسی که اصالت آن به قزوین بر می گردد. اما در کرج نیز به عنوان یکی از غذاهای محبوب شناخته می شود. قیمه نثار در واقع نوعی پلوی ترکیبی ست و ارتباطی با خورش قیمه ندارد. ظاهر این غذا شباهت زیادی به مرصع پلو دارد اما با گوشت تهیه می شود. تکه های نازک و سرخ شده گوشت با پیاز داغ، زرشک، خلال بادام و پسته، روی برنج زعفرانی ریخته می شود و با زرده تخم مرغ عَلَم شده، جلوه ای وسوسه کننده پیدا می کند. اگر به دنبال تجربه ای خاص و لوکس از غذاهای کرج هستید، قیمه نثار را از دست ندهید.
خوراک لوبیا پیله
لوبیا پیله همان لوبیا چیتی تازه همراه با غلاف می باشد. این غذا بسیار خوشمزه و آسان پخت می شود. مواد لازم برای تهیه لوبیا پیله شامل گوشت گوسفند، لوبیا چیتی، پیاز، سیب زمینی ،گوجه ، آبلیمو و نمک و فلفل می باشد. در قدیم این غذا را درون ظرفی تیره می ریختند و بعد از پخت نان آن را در تنور می گذاشتند.این غذا بیشتر در فصل تابستان و در زمان کمی پخت می شود.
دیزی سنگی
به جرئت می توان گفت دیزی سنگی، پرچمدارغذاهای سنتی کرج است. این غذای مقوی و جا افتاده، با گوشت گوسفندی، لوبیا سفید، دنبه و گوجه فرنگی در دیزی سنگی پخته می شود. عطر و بوی خاص پخت و پز در دیزی سنگی، اشتهای هر رهگذری را تحریک می کند. نان سنگگ داغ، همراه با کره محلی و سبزی خوردن، تکمیل کننده این غذای به یاد ماندنی است. دیزی سنگی را می توانید در اغلب دیزی سراهای سنتی کرج، نوش جان کنید.
آش رشته
در زمستان های سرد، اغلب رستوران ها پذیرای شما با آشی گرم و مقوی هستند. آش رشته، از پر طرفدارترین آش های ایرانی به شمار می رود که در کرج نیز جایگاه ویژه ای دارد. مواد به کار رفته در این آش حبوبات مختلف، سبزیجات معطر، رشته آش و کشک، ترکیبی جادویی را در این آش به وجود می آورد. این آش در اغلب شهرهای ایران به عنوان آش نذری در مناسبت های مختلف پخت می شود.
آلبالو پلو
آلبالو پلو، غذایی ترش و شیرین است که در فصل تابستان طعم لذیذی دارد. و یکی از غذاهای مورد علاقه مردم کرج می باشد. برنج زعفرانی به همراه آلبالوهای ترش و شکر پخته می شود و طعمی بی نظیر را به وجود می آورد. آلبالو پلو را می توانید به همراه کره محلی و زعفران میل کنید و از طعم ترش و شیرین آن لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع سبک های پیتزا
حلیم با گوشت گوسفند
حلیم از اصلی ترین غذاهای سنتی ایران به شمار می رود. بنابراین در بیشتر نقاط کشور و همچنین شهر کرج طرفداران بسیاری دارد.
برای تهیه این غذا به گوشت گوسفند، بلغور گندم، روغن کرمانشاهی، نمک، شکر و دارچین نیاز داریم. ابتدا گوشت را با کمی نمک پخته می کنیم. در طول پخت گوشت، کف گوشت را مرتباً می گیریم. در یک قابلمه جداگانه، بلغور گندم را که پاک کرده و شسته ایم، می ریزیم و حدود ۱۰ تا ۱۲ پیمانه آب روی آن اضافه میکنیم. سپس، می گذاریم تا کاملاً پخته شود.
پس پخته شدن کامل، بلغوررا در یک سبد بزرگ صاف می کنیم و دانه های بلغور باقی مانده را از آن جدا می کنیم. سپس با کمی آب جوش درون قابلمه ریخته و گوشت های پخته شده و ریش شده را به همراه نمک و روغن اضافه کرده و می گذاریم کمی حلیم جا بیفتد. و با شکر و دارچین میل کنید.
خورش قورمه سبزی
خورش قورمه سبزی، از اصیل ترین و محبوب ترین خورش های ایرانی است که در کرج نیز به خوبی پخته می شود. سبزی قورمه سبزی که ترکیبی از سبزی های معطر مثل جعفری، گشنیز، تره و اسفناج است، به همراه گوشت گاو و لوبیا پخته می شود و طعمی بی نظیر را به وجود می آورد. خورش قورمه سبزی را می توانید به همراه برنج و ترشی میل کنید و از طعم دلچسب آن لذت ببرید.
کباب کوبیده
کباب کوبیده، شاه کباب های ایرانی است که در کرج نیز محبوبیت خاصی دارد. گوش قرمز رنگی که به صورت حرفه ای چرخ شده و به صورت کباب های دنبه دار درمی آید، روی آتش کبابی قرار می گیرد و عطر بی نظیری را در فضا پخش می کند. کباب کوبیده، به همراه نان سنگک، سبزی خوردن میل کنید. رستوران های متعددی در کرج وجود دارند که به پخت کباب کوبیده مشهورند و می توانید با کمی گشت و گذار بهترین آن ها را پیدا کنید.