میگو انواع زیادی در دنیا دارد که از محبوبیت زیادی برخوردار است. در ایران هم طرفداران خاص خود را دارد که در غذاهای متنوعی مانند خوراک میگو، قلیه میگو و… مصرف می شود. میگو آبزی مفید و با خاصیت های فراوانی می باشد که دارای امگا۳ و آهن بسیار زیادی است. همچنین میگو کالری نسبتا پایینی دارد و برای رژیم های غذایی مناسب می باشد. در ادامه به معرفی ۸ نوع غذای محبوب با میگو و طرز تهیه آن ها می پردازیم.
طرز تهیه ۸ مدل غذای محبوب و خوشمزه با میگو
۱.قلیه میگو
قلیه میگو یکی از انواع خورش های خوشمزه و پرطرفدار جنوبی است که اصالت آن متعلق به بوشهر می باشد، این غذا طعم بی نظیری دارد و برای کسانی که عاشق غذاهای دریایی هستند یک انتخاب عالی است.
مواد لازم برای قلیه ماهی : ماهی تازه ، پیاز بزرگ ، سیر ، شوید تازه ، نعناع تازه، گشنیز تازه، زردچوبه، نمک، فلفل،آبلیمو ، روغن زیتون.
ماهی را تمیز کرده و شسته و به تکه های دلخواه برش می زنیم. به ماهی نمک و ادویه های مورد نظر را اضافه کرده و به مدت ۳۰دقیقه کنار بگذارید . پیاز را در روغن زیتون تفت دهید تا طلایی شود و سپس سیر را اضافه کرده و بعد آن سبزیجات معطر را به پیاز و سیر اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا عطر آن ها آزاد شود.
ماهی را به سبزیجات اضافه کرده وبه مدت ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید در این مرحله زردچوبه و فلفل سیاه و آبلیمو را به ماهی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. قلیه ماهی شما اماده است.
بیشتر بخوانید: غذاهای محبوب شهر کرج | بهترین کافه رستوران مهرشهر کرج
۲. میگو کبابی
این غذای لذیذ دریایی، بافتی ترد و طعمی شیرین دارد که بوی دودی اش اشتها را چند برابر می کند. درابتدای کار میگوها را تمیز کرده دقت کنید که رگ سیاه وسط میگو رو هم خارج کنید چون طعم میگو را تلخ می کند. بعد از شستن میگوها می توانید به چند روش آنها را طعم دارکنید.
برای این کار، میگوها رو با آبلیمو، روغن زیتون، سیر رنده شده، نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید. اجازه بدهید میگوها به مدت ۳۰ دقیقه در این مواد استراحت کنند. حالا نوبت به سیخ کشیدن میگوهاست. آن ها را به صورت یک نواخت به سیخ ها بکشید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا میگوها پخته و کبابی شوند.
این میگوی کبابی را می توانید با سس مخصوصی که ترکیب آن شامل سس مایونز، آبلیمو، سیر رنده شده، جعفری خورد شده و نمک و فلفل سیاه است سرو کنید و از این غذای سرشار از پروتئین و ویتامین لذت ببرید.
۳. خوراک میگو و قارچ و سیب زمینی
از دیگر انواع غذای دریایی که میگو در آن نقش اساسی دارد، خوراک میگو و قارچ و سیب زمینی است.
مواد لازم برای تهیه خوراک میگو : سیب زمینی ، پیاز ، هویج، لوبیا سبز، گوجه فرنگی پوره شده. در ابتدا مقداری روغن در تابه ریخته و سبزیجات را سرخ کنید و بعد پوره گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و میگوها را در مواد ریخته و داخل آن مقداری آب بریزید تا غذا پخته شود. بعد از تقریبا ۲ ساعت مواد پخته و آب آن کم شده و آماده سرو می باشد.
۴. میگوی کبابی به همراه لیمو، سس پستو و پسته
پخت این غذا بسیار آسان و با زمان خیلی کمی آماده می شود که بسیار خوشمزه و طعم دلپذیری دارد. مواد لازم برای تهیه: میگو ، ریحان و جعفری، پسته، آبلیمو، سیر و پوست لیموی رنده شده، پنیر پارمسان، روغن و فلفل و نمک.
همه این مواد، به غیراز میگو را داخل مخلوط کن ریخته و ترکیب می کنید. بعد از این که مواد خوب با هم مخلوط شدند مقداری از این سس را به داخل کاسه ریخته و میگو را به آن اضافه کنید وچند دقیقه در یخچال قرار دهید. بعد ازگذشت این مدت میگو را به سیخ کشیده و روی گریل قرار دهید تا میگوها رنگشان تغییر کند و پخته شوند.
۵. میگوی رزماری با اسپاگتی
میگوی رزماری با اسپاگتی نیز ازدیگرانواع غذا با میگو است. ترکیب مواد این غذا بسیار جذاب و مناسب کودکان است تا ازمواد پروتئینی و متنوع این غذا بهره ببرند.
مواد لازم: اسپاگتی، میگو،روغن، رزماری و سیر، پنیر، آبلیمو و نمک و فلفل
ابتدا در یک ظرف اسپاگتی را بپزید تا آماده باشد. بعد از آن در یک ظرف جداگانه میگو، رزماری و سیر ریخته و با مقداری روغن تفت دهید. در مرحله بعدی می بایست، اسفناج را نیز اضافه کرده و صبر کنید تا پخته شود. به مواد داخل ظرف، آب لیمو، نمک، فلفل، اسپاگتی بیفزایید. در این مرحله پنیری که آماده کرده اید را نیز بر روی غذا ریخته و شعله را خاموش نمایید.
۶. میگو پلو اسپانیایی
این غذا، یک پلو مخلوطی بسیار متفاوت و به سبک اسپانیایی است. البته این پلو در شهرهای جنوبی کشور خودمان هم به صورت متفاوت طبخ می شود.
مواد لازم برای تهیه: کرفس، پیاز، سیر، برگ بو، گوجه فرنگی، آب مرغ ، میگو، برنج ، فیله ماهی سفید، نمک وفلفل، پودرآویشن، روغن
در ظرفی روغن ریخته و روی شعله قرار دهید. سپس پیاز و کرفس خرد شده را در آن سرخ کنید و در مرحله بعد سیر، فلفل قرمز، برگ بو، پودر آویشن و گوجه فرنگی و آب مرغ را به آن اضافه کنید. و به مدت نیم ساعت روی شعله باشد تا کمی مواد پخته شوند و بعد برنج ها را درون قابلمه ریخته و نیم ساعت دیگرزمان لازم است تا برنج نیم پز شود.
در این فاصله در تابه ای روغن ریخته و فیله ماهی سفید را در آن تفت دهید. میگوها را هم در قابلمه دیگری با آب و کمی نمک بپزید. و بعد از اماده شدن ماهی و میگو، ان ها را روی برنج ریخته و در قابلمه را بگذارید تا کاملا پخته و آب برنج ها نیز از بین برود. و میگو پلوی شما آماده است.
بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع دمنوش | منو صبحانه کافه
۷. لازانیای میگو
لازانیا یکی ازغذاهای محبوب و خوشمزه ایتالیایی است که با لایههای گوشت و یا سبزیجات و پنیر تهیه می شود. اما می توانید خلاقیت به خرج دهید و با میگو یک ترکیب جذاب و خوشمزه ای را تجربه کنید.
مواد لازم برای لازانیای میگو: ورقههای لازانیا، میگو ، سس گوجه فرنگی، خامه صبحانه، پنیر موزارلا، سیر رنده شده، پیاز خرد شده، روغن زیتون، جعفری خرد شده و نمک و فلفل
درابتدای کار، مواد اولیه را آماده کنید. ورقه های لازانیا را در آب جوش بپزید و سپس آبکش کنید. میگوها را شسته و پیاز را خرد کره و سیر و پنیر پارمزان را رنده کنید وسس گوجه فرنگی و خامه را آماده کنید. در مرحله بعد مواد را درتابه تفت دهید تا طلایی شوند وبعد سس گوجه و خامه را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس یکدست شود. سس آماده را کنار بزارید و در یک تابه جدا میگوها راکمی سرخ کنید تا صورتی رنگ شود.
حالا باید مواد و لازانیا را برای پخت در فر آماده کنید. در ظرف یک لایه سس گوجه فرنگی ریخته و یک لایه لازانیا قرار دهید و روی لایه ها مقداری میگو ریخته و با پنیر بپوشانید این مراحل را تکرار کنید تا مواد تموم شود. ظرف لازانیا را به مدت ۳۰ یا ۴۰ دقیقه در فر قرار دهید تا پنیر طلایی شود و لازانیا کاملا بپزد.
۸. طرز تهیه خورش میگو ترش جنوبی
خورش میگو ترش، غذایی است با طعمی ترش و شیرین که مخصوص جنوب می باشد. ترکیب عطر و طمع میگو و ابغوره بی نظیر و خیلی خوشمزه است که هرکسی را شیفته خودش می کند.
مواد لازم : میگو، پیاز، سیر، آبغوره یا آبلیمو شکر و رب گوجه فرنگی، برنج، روغن زیتون و ادویه جات می باشد.
میگو را خوب بشورید و آبکش کنید. پیازرا نگینی خرد و سیر را رنده کنید. رب گوجه فرنگی را هم آماده کرده و روغن زیتون را در تابه ریخته و روی حرارت گذاشته و بعد ازسرخ شدن پیازها، سیر رنده شده را اضافه و کمی تفت دهید. و رب را ریخته و بعد از مخلوط کردن میگوها را بیفزایید و چند دقیقه هم بزنید تا رنگش تغییر کند. و حالا نوبت آماده کردن سس است.آبغوره را به تابه اضافه کنید بعد شکررا می ریزیم تا طعم خورش به تعادل برسد؛ زردچوبه و فلفل سیاه رو هم اضافه و خوب مخلوط کنید. و حدود ۲ لیوان آب به مواد اضافه می کنیم و حدود ۳ دقیقه اجازه می دهیم بپزد.