02633424244
مهرشهر، بلوار شهرداری، خیابان ۱۰۹
معرفی بهترین ادویه ها برای غذا

معرفی بهترین ادویه ها برای غذا

ادویه یکی از اصلی ترین و ضروری ترین مواد در پخت و پز محسوب می شود. تاثیر ادویه‌ها در طعم غذا حتی اگر با کیفیت‌ ترین مواد در پخت غذاها استفاده شوند، باز هم چیزی که طعم و مزه غذا را تشکیل می‌دهد، ادویه و چاشنی آن است.یکی از دلایلی که باعث خوش عطر و طعم شدن غذاهای ایرانی می شود استفاده از ادویه های مختلف در غذاها می باشد.

 به همین دلیل ادویه شناسی به منظور استفاده درست از انواع مختلف ادویه‌ها در آشپزی و پخت بهترین غذاها اهمیت زیادی دارد.

برای استفاده صحیح از ادویه ها بهتر است با انواع آن‌ها آشنا شوید و کاربرد صحیح ادویه ها را در هر غذا بدانید در اینجا با معرفی بهترین ادویه ها برای غذا آشنا می شوید.

دارچین

دارچین نوعی ادویه خوشبو و طعم‌ دهنده است که از پوست درخت دارچین به دست می‌آید. این ادویه قرن‌هاست که در آشپزی و طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ادویه علاوه بر این که در آشپزی کاربرد دارد، در قنادی‌ها برای تهیه کیک و شیرینی هم استفاده می شود. دارچین دارای خواص متعددی برای سلامتی است یک ادویه چند منظوره که می‌تواند به بهبود سلامتی عمومی بدن کمک کند و خاصیت انتی باکتریال دارد . دارچین علاوه بر بو و عطر مطبوع، دارای مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم و آهن نیز می باشد. این ادویه شگفت انگیز کاربردهای زیادی دارد در آشپزی ، دمنوش های گیاهی، دسرها و حتی به عنوان عطر هم استفاده می شود.

دارچین

زردچوبه

از اصلی ترین ادویه ها می توان از زردچوبه نام برد زیرا در اکثریت غذاها استفاده می شود. تقریبا در تمامی خورشت ها، آبگوشت و آش ها، انواع کوکو و خوراک ها مورد استفاده قرار می گیرد، زردچوبه طعم غذا را متعادل می‌کند و به آن رنگ و ظاهر خاصی می‌دهد. علاوه بر موارد استفاده در آشپزی ، خواص درمانی و دارویی این ادویه باعث شده تا یکی از ادویه های ارزشمند محسوب شود. خاصیت آنتی اکسیدانی آن است که باعث می‌شود التهاب در بدن کاهش یابد و در درمان درد، جوش و آکنه، دستگاه گوارش، و درمان افسردگی مفید است.

فلفل سیاه

این ادویه دارای مواد مغذی بسیاری است. و معمولاً در تمامی غذاها وانواع خورش ها مثل قورمه سبزی ، قیمه، مرغ و خوراک ها و انواع سس ها مصرف می شود.علاوه بر طعم تند فلفل سیاه عطر مطبوعی هم به غذا می دهد. که هر آشپزی نمی تواند از این ادویه غافل شود. فلفل سیاه دارای خواص ضد باکتری ،آنتی اکسیدان،تقویت کننده سیستم ایمنی است.

بیشتر بخوانید: باغ رستوران در کرج

فلفل قرمز

فلفل قرمز در میان فلفل‌ها دارای طبع گرم تری است که به طور معمول از آن به عنوان چاشنی برای طعم دار کردن غذاها و یا تهیه انواع سس‌های تند استفاده می‌کنند. این ادویه سرشار از ویتامین ث می باشد که نه تنها باعث بهبود سیستم ایمنی بدن می شود بلکه کلاژن ساز هم می باشد. وکمک به سلامت پوست و موی شما میکند.

آویشن

یکی از انواع ادویه‌ جات معطر آویشن است. آویشن از خانواده نعناع بوده و جزو گیاهان معطر است. همچنین این ادویه علاوه بر استفاده درغذاهای مختلف مثل سوپ ها و انواع پلوها، و بیشتر در خوراک ها ، پیتزا ، پیراشکی و لازانیا به خاطر طعم و عطر بسیار خوبش استفاده می شود.این ادویه خوش عطر برای از بین بردن بوی زهم انواع غذاها مانند تخم مرغ ، حبوبات و غیره استفاده می شود.آویشن به ادویه ی دارویی هم معروف می باشد.منظور از دارویی این است که برای تقویت سیستم گوارش، سیستم تنفسی، سیستم ایمنی بدن مورد استفاده است.

اویشن

بیشتر بخوانید: بهترین کافه کرج

زعفران

زعفران ادویه ای است که نیازی به معرفی ندارد. یکی از گران ترین ادویه‌ های شناخته شده است که به طلای سرخ نیز شهرت دارد. این ادویه علاوه بر طعم فوق‌ العاده، به غذا رنگ و بوی جذابی می‌دهد. در میهمانی‌های ایرانی، زعفران عضو جدایی ناپذیر غذاهاست. وبرای خوش بو و خوش طعم کردن غذاها و دسرها استفاده می شود. به طور کلی زعفران یک مسکن طبیعی است که باعث زیبایی و درخشش پوست نیز می‌شود. زعفران منبعی سرشار از کائمفرول می باشد که نوعی مولکول زردینه می باشد که رنگیزه های زرد را پدید می آورد، هم چنین خواص آنتی اکسیدان ، آنتی باکتریال و ضد سرطان دارد.

ادویه کاری

این ادویه یک نوع ادویه ترکیبی است .ادویه کاری یکی از ادویه‌های خوش طعم کننده غذاهاست که ترکیبات آن در برخی مناطق تفاوت دارد. بسته به سلیقه افراد ترکیبات این ادویه بسیار متنوع است. ترکیبی که در این نوع ادویه استفاده می ‌شود شامل هل، دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل شیرین، برگ گشنیز، شبدر، پودر چیلی و رازیانه است. ادویه کاری علاوه بر طعم خوبی که به غذا می‌دهد، بوی آزاردهنده گوشت، مرغ و ماهی را نیز کاهش می‌دهد. این ادویه به دلیل وجود چند ادویه دیگر در ترکیبش، خواص بسیارخوبی دارد که می توان به زردچوبه و دارچین وبرگ گشنیزو رازیانه اشاره کرد که خود این ادویه ها به تنهایی سرشار از ویتامین ها و خواص دارویی هستند.

زنجبیل

این ادویه دارای طعم تندی است که در بسیاری از غذاهای ایرانی کاربرد دارد. از این ادویه برای طبخ انواع ماهی و مرغ استفاده می‌شود. زنجبیل به علت داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی، برای درمان بیماری‌های گوارشی به خصوص معده بسیار مفید است. همچنین برای برطرف کردن حالت تهوع بسیار موثر است و می توان به صورت دم نوش از این ماده بسیار مفید استفاده کرد.

پاپریکا

نوعی ادویه است که ازآسیاب فلفل دلمه ای خشک شده تهیه می شود. این ادویه در تمانم دنیا طرفداران بسیاری پیدا کرده است که این محبوبیت به علت طعم و رنگ فوق العاده ای است که این ادویه به غذاهایمان اضافه می کند اما مزایای پاپریکا به عطر و طعم آن خلاصه نمی شود و ما شاهد خواص بسیاری در این ادویه هستیم. پاپریکا یا همان فلفل دلمه ای قرمز، مقدار قابل توجهی از ویتامین های گروه ب را در بر دارد که به بهبود وضعیت قلبی عروقی و تنظیم فشار در بدن کمک میکند.

پابریکا

تنوع در ادویه

ادویه غذاهای ایرانی دارای طیف گسترده ای است که هرکدام با هر ذائقه ای سازگاری دارد. به طور مثال انواع ادویه پلویی ، ادویه مخصوص خورشتی، ادویه مکارونی، ادویه سالاد، ادویه مخصوص آبگوشت، ادویه ترشی، ادویه برای پخت ماهی و غیره نشان دهنده این است که این ماده بسیار مفید، که به صورت متنوع و مختلفی وجود دارد می تواند در آشپزخانه هر فردی مورد استفاده قرار گیرد و از طعم ها و عطرها و خواص این ادویه ها در غذاها لذت ببرد.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.