02633424244
مهرشهر، بلوار شهرداری، خیابان ۱۰۹
معرفی محبوب ترین صبحانه های ایرانی

معرفی محبوب ترین صبحانه های ایرانی

اصلی ‌ترین وعده‌ غذایی در طی ۲۴ ساعت، وعده صبحانه است. زمانی که شما از خواب بیدار می شوید میزان قند خونتان در کم ترین حد ممکن است. به این دلیل که در طول شب، بدن از ذخایر قند برای سوخت رسانی استفاده کرده است و با خوردن یک صبحانه مقوی و سالم دوباره سوخت وساز بدن آغاز می شود. و در طول روز انرژی مورد نیاز بدن تامین می شود. در ادامه به بررسی و معرفی محبوب ترین صبحانه های ایرانی می پردازیم.

بعضی از افراد اصلا صبحانه نمی خورند که ممکن است مشکلات زیادی در بدن ایجاد کند، مانند اختلال در کارهای روزمره به خاطر کمبود انرژی و احساس خستگی و عدم نشاط و همینطور در بسیاری از افراد باعث چاقی و اضافه وزن می شود.

صبحانه در بدن تاثیرات بسیار خوبی دارد و حتی به کاهش وزن کمک می نماید. و معمولا کسانی که به خوردن صبحانه اهمیت می دهند وزن ایده آل تری نسبت به افرادی که صبحانه نمی خورند دارند.

از جمله فواید صبحانه خوردن می ‌توان به جذب بهتر کلسیم، روی و آهن مصرفی در طول روز اشاره کرد که در نهایت باعث بهبود عملکرد مغز، افزایش تمرکز و افزایش انرژی می‌شود.

صبحانه های شهرهای ایران مانند جاذبه‌ های تفریحی تاریخی طبیعی و گردشگری آن خاص و متفاوت هستند. اکثر صبحانه های سنتی در ایران به صورت غذای گرم و مقوی و پرانرژی می باشند. در کنار صبحانه های گرم و سرد ایرانی همیشه ازانواع نان ها استفاده می شود. که نان های سبوس دار سرشار ازانواع ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند. که خوردن این نان ها باعث می شود تا زمان خوردن ناهار کمتر احساس گرسنگی داشته باشید.

کله پاچه

کله پاچه یکی از غذاهای بسیار پر طرفدار است که معمولا در وعده صبحانه خورده می شود. به خاطر مقوی بودن این غذا پس از مصرف ان فرد باید فرد تحرک داشته باشد تا این غذای لذیذ هضم شود. به همین دلیل است که در وعده شام کله پاچه توصیه نمی شود. که در این صورت عوارضی مانند بی خوابی، بی قراری و ناراحتی گوارشی را برای فرد به همراه دارد.

یک دست کله پاچه دست و پاهای گوسفند ، بنا گوش ، زبان، مغز،چشم و گوشت صورت می باشد که هگی سرشار از ویتامین های زیادی هستند. این ویتامین ها در عملکرد بهتر سیستم عصبی و خون رسانی و التیام زخم های داخلی و سلول سازی بدن نقش موثری دارند. مغز گوسفند دارای کلسترول بالایی است.

کله پاچه

بیشتر بخوانید: معرفی انواع املت

حلیم

حلیم در وعده صبحانه بسیار دلپذیر و مفید می باشد. به دلیل داشتن گندم، حلیم منبع بسیار خوب روی، منیزیم، آهن و نیاسین است. اگراین غذا با گندم سبوس دار تهیه شود دارای فیبر بسیار بالایی خواهد بود و این خاصیت حلیم برای برخی از بیماری های دستگاه گوارش، سرطان روده و همچنین یبوست نیز موثر است. گندم سبوس‌ دار خاصیت ضد انگلی دارد و از بروز حساسیت‌ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریک ‌پذیر، التهاب مفاصل و بیماری‌های عصبی جلوگیری می ‌کند.

در تهیه این غذا علاوه بر گندم از گوشت قرمزبه خصوص گوشت گوسفند درآن استفاده می شود. این غذا یکی از صبحانه های ایرانی سنتی است که از جمله غذاهای پر طرفدار در ماه رمضان و محرم هم می باشد و به صورت نذری تهیه می شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه املت دنور

نان و پنیر

نان و پنیربه عنوان یکی از انواع صبحانه ایرانی ساده اما سالم و لذیذ، همیشه جایگاه ویژه‌ ای در فهرست صبحانه‌ های مورد علاقه ایرانیان داشته است. نان بربری و نان سنگک داغ از جمله انواع نان‌های ایرانی پرطرفدار برای انتخاب کنار پنیر هستند. خرید یک پنیر خوشمزه و باکیفیت برای صبحانه می ‌تواند صبحتان را پرانرژی و خوش‌ طعم کند. البته در کنار نان داغ و پنیری خوشمزه کره محلی هم همراه این ترکیب بسیار لذت بخش تر خواهد بود.

نان و کره و مربا

کره و مربا و همچنین خامه و مربا با نان ایرانی داغ و تازه، یکی از محبوب ‌ترین صبحانه‌های ایرانی است. که معمولا کودکان عاشق این صبحانه هستند. تصور کنید که یک نان سنگک داغ همراه با خامه تازه و خوش‌ طعم در کنار مربای هویج، مربای به، مربای آلبالو و دیگر مرباها چقدر لذت ‌بخش خواهد بود. این صبحانه ایرانی ارزش غذایی بسیار بالایی نیز دارد. این صبحانه سنگین است و می‌تواند تا زمان سرو ناهار شما را سیر نگه دارد. درسته که انواع مربا با کره محلی خوشمزه تر و لذیذ تر است ولی افراد دارای دیابت در خوردن این صبحانه با توجه به مقدار بالای قند مرباها باید زیاده روی نکنند و از مرباهایی بدون مواد نگهدارنده و مواد طبیعی استفاده کنند.

نان و کره و مربا

بیشتر بخوانید: بهترین رستوران در کرج

نیمرو

نیمرو یکی از غذاهای محبوب در فرهنگ غذایی ایران است که در تمام طول روز بدون هیچ محدودیتی پخت و سرو می شود. ولی خوردن نیمرو در وعده صبحانه به دلیل ترکیبات مغذی اش مثل نان ، تخم مرغ و کره ، صبحانه ای سالم برای شروع یک روز شاد و پر انرژی می باشد. در کنار نیمرو می توانید از سبزیجاتی مثل ریحان و پیازچه هم استفاده کنید که به آن عطر و طعم خاصی می بخشد.

تخم مرغ آب پز

اگر دنبال یک صبحانه ایرانی سالم و مغذی هستید، تخم مرغ آب ‌پز گزینه‌ ای عالی است که ارزش‌های غذایی بالایی دارد. نکته ‌ای که باید به یاد داشته باشید این است که تخم مرغ باید به طور کامل پخته شود و از میل کردن تخم مرغ نیم ‌پز خودداری کنید تا از احتمال بروز مشکلات بهداشتی جلوگیری کنید.

شما می‌توانید تخم مرغ آب پز را به همراه سبزیجاتی مانند اسفناج پخته یا پیازچه خرد شده میل کنید. این ترکیب نه‌ تنها به طعم صبحانه‌ تان تنوع می‌ بخشد بلکه باعث می‌شود که طعم آن فوق ‌العاده و خوشمزه‌ تر شود.

املت

املت یکی از آسان‌ ترین و لذیذ ترین غذاها برای صبحانه است. معمولا در یک روز تعطیل وقتی میل به خوردن یک صبحانه گرم دارید می ‌توانید به چندین روش مختلف از جمله املت با گوجه‌ فرنگی یا املت با رب یک صبحانه ایرانی خوشمزه را برای خود رقم بزنید. همچنین، اضافه کردن موادی مانند پیاز داغ و سیر به املت، یا استفاده از سبزیجاتی همچون پیازچه و جعفری نیز طعم این صبحانه را بی ‌نظیرتر می‌ کند.

برای درست کردن املت می‌ توانید از کره هم استفاده کنید تا طعم آن را خوشمزه تر کنید.

نان تست و کره بادام زمینی

کره بادام زمینی یکی از ترکیبات بسیار مفید و مغذی در رژیم غذایی است که از خواص فوق ‌العاده‌ ای برخوردار است. این ماده بسیار ارزشمند از پروتئین ها و ویتامین های مورد نیاز برای رشد و تقویت بدن به ویژه برای کودکان است. برای تهیه این صبحانه خوش مزه و مقوی مقدار مناسبی کره بادام زمینی را روی نان تست گذاشته و میل کنید. البته با نوشیدن یک چای گرم در کنار این صبحانه لذت بیشتری می برید.

برای متنوع شدن این صبحانه می توانید مواد خوراکی دیگری مانند موز حلقه شده یا تکه های میوه های دیگر را تجربه کرده و لذت ببرید. که این ترکیبات با طعم کره بادام زمینی و نان تست به مراتب خوش مزه تر و لذیذ تر می شود.

حلوا ارده

حلوا ارده کنجدی و پسته ‌ای یکی از خوراکی‌های فوق ‌العاده مغذی و مقوی است که در فرهنگ غذایی ایران به خصوص برای صبحانه جایگاه ویژه‌ ای دارد. این خوراکی به دلیل ترکیبات غنی از پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی، یک منبع بسیار مفید از تغذیه برای بدن ارائه می ‌دهد. به ویژه برای افرادی که به دنبال یک وعده صبحانه سالم و پرانرژی هستند، توصیه می شود.

حلوا ارده همراه با کره یک ترکیب خوشمزه در وعده صبحانه می باشد. همچنین، ارزش غذایی بالای این ترکیب به شما انرژی لازم برای شروع یک روز شاد را می‌دهد.

حلوا ارده

عدسی

یکی دیگر از انواع صبحانه ایرانی که طرفداران بسیاری هم دارد، عدسی است. برای درست کردن عدسی به مقداری پیاز، سیر، سیب زمینی، رب گوجه و عدس احتیاج خواهید داشت. بهتر است برای طعم بهتر، عدس‌ها را حدودا ۲ ساعت خیس کنید تا نفخ عدس از بین برود. سپس پیاز و سیر را به میزان کافی خرد کرده و تفت بدهید. سپس عدس‌ها را داخل قابلمه ریخته و اجازه بدهید خوب بپزد. می‌ توانید از قارچ وسیب زمینی هم در داخل عدسی استفاده کنید تا طعم لذیذ تری داشته باشد.

عدسی

ارده شیره

ارده با شیره توت یا انگور ترکیبی جذاب و مفید در یک صبحانه ایرانی است‌. این ترکیب علاوه بر این که طعمی بی‌نظیر و منحصر به فرد به وعده صبحانه‌یتان می‌بخشد، می‌تواند تا چندین ساعت شما را پرانرژی و سرزنده نگه دارد و مانع از گرسنگی سریع شما شود.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.