02633424244
مهرشهر، بلوار شهرداری، خیابان ۱۰۹
لیست ۸ غذای نونی خوشمزه با پخت سریع

لیست ۸ غذای نونی خوشمزه با پخت سریع

غذاهای نونی خوشمزه برای سفره خانواده ایرانی

غذاهای نونی به آن دسته از غذاهایی اطلاق می‌شود که همراه با نان سرو می‌شوند و در ترکیب آن‌ها از برنج استفاده نمی‌شود. این غذاها در گذشته محبوبیت زیادی در بین خانواده‌های ایرانی داشتند، اما با گذشت زمان، غذاهای فست‌فودی و پلویی جای آن‌ها را در بسیاری از خانه‌ها گرفته‌اند. البته مصرف متعادل فست‌فودها و غذاهای پلویی نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما غذاهای نونی همچنان جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های ایرانی دارند. در این مطلب، لیستی از انواع غذاهای نونی را برای شما آماده کرده‌ایم که می‌توانید برای وعده‌های ناهار و شام از آن‌ها استفاده کنید. برای مشاهده طرز تهیه هر غذا، کافی است روی تصویر مربوطه کلیک کنید.

۱. میرزا قاسمی

برای تهیه میرزا قاسمی، ابتدا بادمجان‌ها را کبابی یا آبپز کنید و سپس پوست‌شان را بگیرید و له کنید. گوجه‌فرنگی‌ها را در آب جوش قرار دهید و پوست آن‌ها را جدا کنید. سیر رنده شده را با کمی زردچوبه در تابه تفت دهید و سپس بادمجان‌ها و گوجه‌فرنگی‌های له‌شده را اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوجه‌ها تبخیر شود. در صورت تمایل، کمی رب گوجه‌فرنگی نیز اضافه کنید. تخم‌مرغ‌ها را جداگانه در تابه بپزید و به مخلوط اضافه کنید. در پایان، نمک و فلفل را به میزان دلخواه تنظیم کنید و غذا را تزئین نمایید.

۲. کوکوی مرغ

برای تهیه کوکوی مرغ، ابتدا سیب‌زمینی و مرغ را جداگانه آبپز کنید. سپس آن‌ها را رنده کنید و با سیر، پیاز، جعفری، نمک و ادویه‌های دلخواه مخلوط کنید. تخم‌مرغ‌ها را اضافه کرده و مواد را خوب ورز دهید. مایه کوکو را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا منسجم شود، سپس در روغن داغ سرخ کنید. برای ظاهری زیباتر، می‌توانید کوکوها را در آرد سوخاری بغلتانید یا از قالب‌های استیل برای شکل‌دهی استفاده کنید. کوکوهای آماده شده را با گوجه، خیارشور و پیاز سرو کنید.

غذاهای نونی

۳. کشک بادمجان

برای تهیه کشک بادمجان، ابتدا بادمجان‌ها را ورقه کرده و با کمی نمک بگذارید تا تلخی آن‌ها از بین برود. سپس بادمجان‌ها را آبکشی کرده و سرخ کنید. پیاز و سیر را تفت داده و بادمجان‌های له‌شده را اضافه کنید. حالا نوبت اضافه کردن ادویه‌ها، گردو و کشک است. بگذارید مخلوط به آرامی بپزد و آب اضافی آن تبخیر شود. در انتها، نعناع داغ را به غذا اضافه کنید و کشک بادمجان را با پیاز داغ، سیر داغ و کشک تزئین کرده و سرو کنید.

۴. آبگوشت دیزی

برای تهیه آبگوشت دیزی، حبوبات را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود. گوشت را در کمی روغن تفت دهید و سپس نخود و لوبیا را اضافه کنید. گوجه‌فرنگی و پیاز را به قابلمه اضافه کنید و با آب جوش به مدت ۲ تا ۲.۵ ساعت روی حرارت ملایم بپزید. پس از آن، سیب‌زمینی‌ها را اضافه کنید و چربی آبگوشت را جدا کنید. رب گوجه‌فرنگی را تفت داده و به آبگوشت اضافه کنید. پس از حدود ۳۰ دقیقه، آبگوشت آماده سرو است و می‌توانید آن را به همراه نان تازه و سبزی خوردن سرو کنید.

۵. تاس کباب

برای تهیه تاس کباب، ابتدا پیازها را خرد کرده و در روغن تفت دهید. گوشت چرخ‌کرده را اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. سپس آب اضافه کنید و بگذارید گوشت پخته شود. رب گوجه‌فرنگی را تفت داده و به مخلوط گوشت اضافه کنید. حالا سیب‌زمینی و هویج را حلقه‌ای برش زده و روی گوشت بچینید و کمی آب جوش و ادویه اضافه کنید. در انتها، گوجه‌فرنگی‌ها را هم حلقه‌ای کرده و روی مواد بچینید تا با هم بپزند. تاس کباب را می‌توانید به همراه نان یا برنج سرو کنید.

دیزی

۶. یتیمچه

برای تهیه یتیمچه، بادمجان‌ها را پوست گرفته و به مکعب‌های کوچک خرد کنید. پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سیر را نیز خرد کرده و به پیاز اضافه کنید. سپس بادمجان‌ها را اضافه کرده و سرخ کنید. گوجه‌فرنگی‌ها را خرد کرده و همراه با پیاز سرخ‌شده به تابه اضافه کنید. حالا ادویه‌ها و نصف لیوان آب داغ را به مواد اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم بپزد. پس از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه که غذا به روغن افتاد، آن را با نان، ترشی یا سبزی تازه سرو کنید.

۷. خوراک لوبیا چیتی

برای تهیه خوراک لوبیا، ابتدا لوبیا چیتی‌ها را به مدت ۶ ساعت خیس کنید. سپس پیاز را خرد کرده و در تابه تفت دهید. سیر و گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و پس از تبخیر آب گوجه‌ها، رب گوجه‌فرنگی و لوبیا چیتی را به تابه اضافه کنید و ۵ لیوان آب بیفزایید. مواد را به قابلمه منتقل کرده و اجازه دهید ۳ ساعت بپزد. سیب‌زمینی و قارچ‌ها را خرد کرده و نیم‌پز کنید، سپس به همراه ادویه‌ها به خوراک لوبیا اضافه کنید. پس از پخت کامل، آبلیمو، نمک و فلفل را اضافه کرده و غذا را با نان سرو کنید.

۸. کیک مرغ

برای تهیه کیک مرغ، ابتدا سینه‌های مرغ را با پیاز و چوب دارچین بپزید. تخم‌مرغ‌ها را جداگانه آب‌پز کنید و سپس پیازچه و جعفری را خرد کنید. مرغ را ریش‌ریش و تخم‌مرغ‌ها را رنده کنید. خیارشور و گردو را خرد کرده و همراه با سس مایونز و ماست خامه‌ای به مواد اضافه کنید. نان تست‌ها را لایه‌لایه در ظرف بچینید و مواد را بین نان‌ها قرار دهید. سطح کیک را با سس بپوشانید و در یخچال قرار دهید تا سس جذب نان‌ها شود. بعد از ۴ ساعت، کیک را تزئین و سرو کنید.

 

این لیست انواع غذاهای نونی مناسب برای وعده‌های شام و ناهار را شامل می‌شود. هر کدام از این غذاها می‌توانند به تنهایی، یک تجربه لذت‌بخش از غذای خانگی ایرانی برای شما به ارمغان بیاورند.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.