باقالی پلو با گوشت ازغذاهای لذیذ، سنتی، قدیمی ایرانی و اختصاصی کشور خودمان است و در بین ایرانیان جایگاه ویژه ای دارد. این غذای خوشمزه یکی از گزینه های مناسب برای مهمانیها و مراسمهای مختلف سفره هر ایرانی بهحساب میآید. هرچند هنوز از این غذا به عنوان غذایی تجملاتی یاد می شود.
باقالی پلو با گوشت و ماهیچه، غذایی است که با عطر و طعم بی نظیر خود، هر ذائقه ای را مجذوب می کند. با رعایت نکات و فوت وفنهای گفته شده در این مقاله، می توانید باقالی پلویی رستورانی و مجلسی در خانه خودتان تهیه کنید و از ضیافت طعم و مزه در کنار خانواده و دوستانتان لذت ببرید.
آموزش تهیه باقالی پلو با گوشت و ماهیچه
برای تهیه این غذا چون گوشت به زمان بیشتر برای پخت نیاز دارد اول گوشت را آماده می کنیم.
مواد لازم برای پخت ماهیچه
- ماهیچه گوسفندی ۳۵۰ گرم
- پیازسه عدد
- زعفران دم کشیده به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- چوب دارچین به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه باقالی پلو
- باقالی پاک شده۳۰۰ گرم
- برنج سه پیمانه
- شوید خشک سه قاشق غذاخوری
- سیرسه حبه
بیشتر بخوانید: باقالی پلو با ماهیچه ماژورل | بهترین کافه رستوران مهرشهر کرج
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه
ابتدا ماهیچه را بشویید و بگذارید تا آب آن خشک شود. برای تهیه این غذا هر چه پیاز بیشتری استفاده کنید خوشمزه تر می شود. پس سعی کنید پیازهای درشت تر را انتخاب کنید. در این مرحله پیازها را خلالی خرد کنید و در تابه تف دهید سپس ماهیچه ها را اضافه کنید و بعد از کمی تف دادن آن ها را برگردانید. ۲حبه سیر را پوست کنده و خرد کنید و به همراه زردچوبه و فلفل سیاه و زعفران دم کرده به گوشت اضافه کنید.
به اندازه ای که آب روی ماهیچه ها را بپوشاند به قابلمه، آب اضافه کنید و باید زیر شعله را کم کنید تا به آرامی گوشت پخته شود. وقتی گوشت پخته شد به اندازه لازم نمک به آن اضافه کنید و کمی بعد شعله را خاموش کنید.
پخت باقالی پلو
مرحله اول
برای پخت برنج ها یک قابلمه پرازآب را بگذارید تا به جوش بیاید. و در این فاصله برنجی که از قبل خیس کردید (حدود ۴ ساعت برای خیس کردن برنج کافی است) را بشویید و با مقداری نمک و روغن داخل قابلمه بریزید. بهتر است برنج را تا حدی زنده بردارید به دلیل اینکه در پلوهای مخلوط اگر برنج را خیلی بپزید احتمال خمیرشدن پلو هست پس اجازه دهید برنج در زمان بیشتری و با حرارت ملایم بپزد ولی خیلی له نشود.
مرحله دوم
درون قابلمه ای آب بریزید و روی گاز قرار دهید تا جوش آید. بعد از اینکه آب چند قل زد نمک و باقالی را به آب اضافه کنید و زمان بگیرید تا باقالی پلوها به مدت ۲ الی ۳ دقیقه در آب بجوشد.
مرحله سوم
کمی روغن ته قابلمه بریزید و هر ته دیگی که مایل هستید ته قابلمه بچینید. شروع به ریختن برنج، باقالی و شوید خشک و زعفران دم کرده به صورت لایه لایه کنید. با ته قاشق چندین سوراخ تا ته قابلمه ایجاد کنید تا برنج بهتر دم بکشد. برنج که دم کشید در قابلمه را باز کنید تا دمای آن پایین بیاید.
انتخاب مواد اولیه، کلید موفقیت
اولین قدم در راه رسیدن به باقالی پلو رستورانی، انتخاب مواد اولیه مرغوب است. برنجی که میتوانید انتخاب کنید تا طعم و عطربی نظیرآن غذایتان را خوشمزه ترو دلپذیرتربکند برنج ایرانی است. علاوه بر برنج، گوشت هم نقش مهمی در طعم نهایی غذا دارد. که می توانید از گوشت سردست یا ران گوسفندی استفاده کنید.
اما راز رستورانی بودن این غذا برای لذیذتر شدن باقالی پلو این است که آن ها اغلب از ماهیچه گوسفندی استفاده می کنند.در مورد باقالی هم، باقالی تازه و درشت، گزینه بهتری نسبت به باقالی ریز و چروکیده است.
ادویه، جادوی عطر و طعم
برای باقالی پلو رستورانی، از ادویه های معطر و تازه استفاده کنید. زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، کمی زعفران دم کرده و پودر هل، ترکیب فوق العادهای برای این غذا هستند. ادویه ها را به گوشت و ماهیچه تفت داده شده اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود.
بیشتر بخوانید: فواید و ارزش غذایی فلفل هالوپینو | بهترین کافه رستوران مهرشهر
ترفندهای طلایی برای باقالی پلو رستورانی
برای اینکه باقالی پلو شما عطر و طعم بهتری داشته باشد، می توانید از مقداری گلاب در زمان پخت برنج استفاده کنید.
اگر دوست دارید باقالی پلو شما رنگ مجلسی تری داشته باشد، می توانید از مقداری زعفران بیشتر در دم کردن برنج استفاده کنید.
برای اینکه ته دیگ برنج شما ضخیم تر و خوشمزه تر شود، می توانید از سیب زمینی حلقه حلقه شده یا نان لواش در کف قابلمه استفاده کنید.
در رستورانها، از زعفران دم کرده برای تزیین باقالی پلو استفاده می کنند. شما هم می توانید برای سرو زیباتر غذا، از این روش استفاده کنید.
اگر از شوید تازه استفاده می کنید یکی دو دقیقه قبل آبکش کردن، شوید را به برنج اضافه کنید.
استفاده از باقالی پلو سبز و شوید تازه تأثیر بسزایی در عطروطعم باقالی پلو شما دارد.
برای عطر بهتر باقالی پلو می توانید از پودر دارچین و کمی پودر گل سرخ هنگام دم کردن برنج استفاده کنید.
استفاده از پودر دارچین عطر بی نظیری به باقالی پلو می دهد اما مقدار خیلی کمی رنگش را تیره می کند.
هنگام پخت، در قابلمه را تا حد امکان برندارید تا بخار داخل آن باعث پخت بهتر گوشت و نرم شدن ماهیچه شود.
برای سرو و تزیین می توانید گوشت را کنار برنج بدون آب بریزید و با چند تکه لیمو تزیین کنید. آب گوشت را هم در کاسه بریزید و کنار ظرف سرو قرار دهید.
راز خوشمزگی باقالی پلو: تفت دادن
برای اینکه باقالی پلو رستورانی داشته باشید، تفت دادن مواد اولیه را فراموش نکنید. در تابه مناسبی، کمی روغن داغ کنید و یک عدد پیاز خلالی خرد شده را در آن تفت دهید تا طلایی شود. حالا نوبت گوشت و ماهیچه است. آنها را به پیاز داغ اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا از همه طرف سرخ شوند.