02633424244
مهرشهر، بلوار شهرداری، خیابان ۱۰۹
طرز تهیه ۱۲ شربت و نوشیدنی رفع عطش و تشنگی در ماه رمضان

طرز تهیه ۱۲ شربت و نوشیدنی رفع عطش و تشنگی در ماه رمضان

با شروع ماه رمضان یکی ازدغدغه های روزه ‌داران احساس تشنگی و عطشی است که در طول روز با آن مواجه هستند. برخی روزه‌ داران در طول روز کمتر احساس گرسنگی می ‌کنند و یا توانایی تحمل گرسنگی را دارند، اما احساس تشنگی و تحمل آن برایشان سخت است. چراکه تحمل عطش به مراتب سخت ‌تر از گرسنگی است، به ویژه اگرماه رمضان در روزهای گرم سال باشد.اما با کمی برنامه ریزی و دقت می‌توانید به راحتی نیاز خود به مایعات را دراین ماه برطرف کنید و از سلامتی خود در طول روزه‌ داری محافظت کنید.

با مصرف برخی نوشیدنی‌ها می‌ توان با عطش مبارزه کرد و به‌ نوعی از بی ‌آبی بدن جلوگیری نمود. در این مقاله به معرفی انواع نوشیدنی ماه رمضان می‌پردازیم؛ تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

معمولا برای برخی روزه‌ داران احساس عطش و تشنگی بعد از صرف وعده افطار هم باقی می‌ماند و برای رفع عطش و خشکی دهان فقط به آب یخ اکتفا میکنند. اما جالب است بدانید یکی از بد ترین نوشیدنی‌ها بعد از افطار آب یخ و سرد است که اتفاقا عطش و تشنگی را برطرف نمی‌ کند بلکه صرفا دمای بدن را برای چند دقیقه پایین می‌آورد.

نوشیدنی های مفید در ماه رمضان

خوردن نوشیدنی‌های مناسب در فاصله بین افطار و سحر تا حدود زیادی به رفع عطش کمک می‌کند، البته توجه داشته باشید که در خوردن آن‌ها زیاده‌ روی نکنید، چراکه ممکن است موجب مشکلات گوارشی شود. همچنین این نوشیدنی‌ها نباید بیش از حد شیرین باشند، زیرا نه‌ تنها به رفع عطش کمکی نمی‌کنند، بلکه موجب احساس تشنگی بیشتری خواهند شد.

آب

 مهم‌ ترین نوشیدنی در ماه رمضان، آب است. تا ۱۰ لیوان آب در طول روز به ویژه در وعده های سحر و افطار بنوشید.نوشیدن آب به مقدار کافی به دفع سموم و عملکرد بهتر اندام ها کمک می کند.

شربت‌های طبیعی

شربت‌های طبیعی مانند شربت خاکشیر، شربت بید مشک، شربت زرشک، شربت آبلیمو و شربت تمشک می‌توانند جایگزین مناسبی برای نوشیدنی‌های صنعتی باشند.

این شربت‌ها علاوه بر رفع تشنگی، فواید دیگری مانند تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود گوارش و پیشگیری از گرمازدگی نیز دارند.

شربت های مفید برای رفع عطش و تشنگی

۱. شربت گلاب و عسل

یکی از خواص گلاب این است که حتی بوییدن آن هم به رفع عطش و تشنگی کمک می‌کند؟ شربت گلاب به‌ عنوان یک شربت ضدعطش و نشاط‌ آور ازگذشته تا به حال مورد توجه پزشکان طب سنتی بوده است. از سوی دیگرعسل طبیعی هم یک ماده خوراکی ضدعطش و تشنگی است. برای درست کردن یک شربت گلاب و عسل ساده و خوشمزه به این ترتیب عمل کنید

گلاب: ۳/۱ لیوان. نشاسته : ۱ قاشق غذاخوری . نشاسته : ۱ قاشق غذا خوری. آب: ۳/۲ لیوان

عسل : ۲ قاشق غذاخوری

برای درست کردن این نوشیدنی ضد تشنگی و عطش ابتدا نصف آب را به‌ صورت سرد با گلاب و نشاسته مخلوط کنید تا نشاسته یک دست در آب حل شود. نصف دیگر آب باید جوش باشد. آب جوش را به این ترکیب اضافه کنید. سپس عسل را هم اضافه کنید. شربت را هم بزنید و با اضافه کردن یک تکه یخ آن را میل کنید.

شربت گلاب و عسل

بیشتر بخوانید: بهترین کافه کرج

۲. شربت آبلیمو و خاکشیر

شربت آبلیمو یکی از انواع نوشیدنی ماه رمضان است که با آسانی می ‌توان آن را تهیه کرد. این نوشیدنی به تولید بزاق بیشتر و رفع تشنگی کمک زیادی می‌کند. اضافه کردن خاکشیر به شربت آبلیمو خواص آن را برای رفع عطش روزه‌ داران افزایش خواهد داد. همچنین استفاده از شیرین‌ کننده‌های طبیعی مانند عسل گزینه مناسب ‌تری است.

برای تهیه این شربت به ۳ لیوان آب، ۱۰۰ گرم آبمیلو، ۲۰۰ گرم شکر و مقدار کافی خاکشیر نیاز دارید. شکر و آبلیمو را مخلوط کرده و آب را اضافه نمایید. در نهایت نیز خاکشیر را شسته و به شربت بیافزایید. در صورت تمایل می‌توانید مقداری گلاب نیز به آن اضافه کنید.

شربت خاکشیر

۳. شربت خیار سکنجبین

ترکیب خیار و سکنجبین، نوشیدنی مناسب ماه رمضان است که برای رفع عطش بسیار مفید خواهد بود.

برای تهیه این شربت عطش‌ زا، نصف لیوان سکنجبین، ۲ عدد خیار، یک عدد لیمو ترش و مقداری گلاب را آماده کنید، البته استفاده از گلاب به سلیقه شما بستگی دارد. ابتدا خیارها را شسته و رنده کنید. سپس خیار رنده شده و سکنجبین را با هم مخلوط نمایید. در انتها لیموترش را آبگیری کرده و با مقداری آب و گلاب به شربت اضافه نموده و هم بزنید.

۴. شربت زعفران و تخم شربتی

شربت زعفران یکی از گزینه‌ های پیشنهادی برای رفع تشنگی در زمان روزه‌ داری است. شما می‌توانید با مصرف این شربت تا حد زیادی به از بین بردن احساس تشنگی کمک کنید. اضافه کردن تخم شربتی نیز فواید این شربت برای روزه‌ داران را افزایش می‌دهد، چراکه این دانه‌ها با ذخیره آب از خشکی بدن جلوگیری خواهند کرد.

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این شربت شامل ۳ لیوان آب، ۱ لیوان شکر، ۳ قاشق غذاخوری گلاب، نصف قاشق غذاخوری زعفران و مقدار کافی تخم شربتی است. آب را به جوش آورده و شکر را در آن حل کنید. در مرحله بعد زعفران را دم کرده و به همراه گلاب به ترکیب آب و شکر اضافه کنید. پس از مخلوط کردن تمامی مواد، حرارت را خاموش کرده و شهد را در یخچال قرار دهید تا خنک شود. برای درست کردن شربت، ۴ قاشق غذاخوری شهد را با آب و تخم شربتی مخلوط کرده و نوش جان کنید.

شربت زعفران و تخم شربتی

۵. شربت بید مشک و گلاب

این ترکیب برای کاهش احساس تشنگی در زمان روزه‌ داری انتخاب بسیار مناسبی است. شربت بید مشک و گلاب در روزهای گرم تابستان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و علاوه بر رفع تشنگی، طعم فوق‌ العاده‌ای نیز دارد که موردپسند اغلب افراد است.

برای درست کردن این شربت به یک لیتر عرق بید مشک، ۳ کیلوگرم شکر، ۴ لیوان آب و ۵ قاشق غذاخوری گلاب نیاز دارید. آب را بجوشانید و شکر را به آن اضافه کرده و تا آنجا حرارت دهید که شکر حل شود. سپس عرق بیدمشک و گلاب را افزوده و هم بزنید. در انتها حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید تا شهد خنک شود. برای تهیه شربت، ۲ قاشق غذاخوری از شهد را با آب مخلوط کرده و میل کنید.

۶.شربت گل محمدی

شربت گل محمدی با عطر و طعم فوق‌ العاده، گزینه‌ ای بسیار مناسب برای رفع تشنگی در ماه رمضان است که می ‌توان آن را به آسانی در منزل تهیه کرد. این شربت با ذائقه اغلب افراد جور است و خنک‌ کننده‌ ای طبیعی و خوش طعم شناخته می‌شود.

برای تهیه شربت گل محمدی به ۲ کیلوگرم شکر، ۲ لیتر آب، یک قاشق چای‌خوری آبلیمو و ۵۰۰ گرم گل محمدی تازه نیاز خواهید داشت. گل‌های محمدی را پرپر کرده و داخل یک ظرف بریزید، سپس آب جوش را روی آن ریخته و در ظرف را ببندید. گل‌ها باید به مدت ۱۲ ساعت در آب بمانند تا عصاره آن‌ها آزاد شود. پس از گذشت این مدت زمان، آن را صاف کنید. شکر و آب را روی حرارت مخلوط کنید و زمانی که شکر در آب حل شد، عصاره گل محمدی و آبلیمو را اضافه نمایید.

شربت گل محمدی

۷.شیر و خرما

اغلب روزه‌ داران در هنگام افطار خرما می‌خورند و حتی ابتدا روزه خود را با خرما افطار می‌کنند. خوردن شیر گرم در کنار خرما می‌تواند نیاز تغذیه‌ ای بدن را فراهم کرده و از سویی دیگر به رفع تشنگی کمک کند. البته شیر را می‌توانید با شیرین‌ کننده‌های طبیعی دیگر مانند عسل نیز میل کنید.

شیر خرما

۸. شربت خیار و نعناع

خیار ۱ عدد / نعناع ۱۰ ساقه / آب یک لیتر/ شکر ۲/۱ لیوان / لیمو ترش ۱ عدد (اختیاری) خیارها را شسته و حلقه کنید و برگ های نعنا را از ساقه جدا کنید. خیار و نعناع را به همراه آب در پارچ یا مخلوط کن بریزید و شکر را به دلخواه اضافه کنید و مخلوط کنید. و بعد این ترکیب را ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا خنکو طعم دار شود. برای این شربت خوشمزه می توانید برای طعم و عطر بهتر از گلاب یا زعفران استفاده کنید.

شربت خیار و نعناع

۹. شربت بیدمشک با عرق باد رنجبویه

ترکیبی خنک و گوارا برای رفع عطش در ماه رمضان این شربت پر خاصیت است. ترکیبات این شربت شامل عرق بیدمشک ۱ لیتر/   شکر ۵۰۰گرم/  آب ۱ پیمانه/ عرق باد رنجبویه ۵ قاشق غذاخوری

شکر و آب را در قابلمه مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود سپس عرق بیدمشک و عرق بادرنجبویه را اضافه کنید و هم بزنید مخلوط که جوش آمد حرارت را خاموش کرده و شربت را در یخچال بگذارید تا خنک شود.

۱۰. شربت بهار نارنج

شربت بهار نارنج یکی از جذاب‌ ترین انواع شربت خنک و ضد عطش تابستانی است که با استفاده از شکوفه‌های تازه بهار نارنج یا عرق بهار نارنج تهیه می‌شود و از همین رو بسیار مفید و خوش طعم است.

یکی از ساده‌ ترین روش‌ها برای درست کردن شربت بهار نارنج خانگی و خوشمزه، استفاده از عرق بهار نارنج است. شما می‌توانید با اضافه کردن مقداری عرق بهارنارنج به یک شربت ساده زعفرانی، عطر و طعم فوق‌العاده‌ای به نوشیدنی خود ببخشید.

۱۱. شربت آلبالو

شربت آلبالو از انواع نوشیدنی ضد عطش و خنک است که از زمان‌های قدیم برای درمان گرمازدگی در روزهای گرم تابستان استفاده می‌شد.

 در طرز تهیه شربت ضد عطش آلبالو ابتدا باید آلبالوها را بشورید و هسته‌ شان را بگیرید. سپس آن‌ها را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در شکر بخوابانید

در این مدت حتماً مخلوط آلبالو و شکر را در یخچال نگهداری کنید. در مرحله بعد، در یک قابلمه تمیز مخلوط شکر و آلبالو را بریزید و یک لیوان آب اضافه کنید. حرارت شعله برای درست کردن شربت آلبالو باید متوسط باشد. 

شربت البالو

۱۲. شربت ریواس

این شربت خنک و ضد عطش، رنگی قرمز و خوش رنگ دارد و برای درمان کبد چرب و پیشگیری ازآلزایمر بسیار مفید است.

ریواس‌ها را پاک کنید و پوست روی آن‌ها را جدا نمایید. سپس مغز سفید ریواس‌ها را خرد کرده و خوب بشویید. باید آن‌ها را داخل یک قابلمه بریزید و کمی آب به ریواس‌ها اضافه کنید. سپس شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید. بعد از چند دقیقه رنگ قرمز ریواس از آن خارج می‌شود و آب قرمز می‌شود.

معمولاً ریواس بعد از ۲۰ دقیقه می‌پزد. در زمان پخت ریواس‌ها باید کف روی آن را با قاشق بردارید تا شربت شما شفاف‌تر شود. بعد از این که عصاره ریواس را روی حرارت قرار دادید، شکر را به آن اضافه کنید. سپس شربت را مدام هم بزنید تا شکر در آن حل شود. می‌توانید آب لیمو ترش تازه را به آن اضافه کنید.صبر کنید تا شربت به قوام مورد نظر برسد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و بعد از این که کاملاً سرد شد داخل شیشه بریزید و در یخچال قرار دهید.

شربت ریواس

مشاهده منو ماژورل

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.