زیتون پرورده یکی از چاشنی های معروف و محبوب گیلان است و شما می توانید در هر رستورانی که برای صرف غذا می روید، این چاشنی معروف را ببینید. طرز تهیه زیتون پرورده گیلانی با زیتون پرورده بازاری و رستورانی خیلی فرق دارد. در این قسمت از مقاله سایت ماژورل همراه باشید، می خواهیم طرز تهیه زیتون پرورده گیلانی را برایتان بگوییم.
بیشتر بخوانید: معرفی ۲۰ تا از خوشمزهترین غذاهای محلی ایران
مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده گیلانی
• زیتون نیم کیلوگرم
• گردو ۱۰۰ گرم
• رب انار خانگی ترش ۱ ق غذاخوری
• رب آلوچه ۱ ق غذاخوری
• آب انار ترش نصف فنجان یا آب نارنج طبیعی
• سیر متوسط ۳ حبه
• گلپر ۱ ق چای خوری
• روغن زیتون رودبار ۲ ق غذاخوری
• دانه انار ترش یا شیرین ۴ قاشق غذاخوری (دلخواه)
طرز تهیه زیتون پرورده گیلانی
اول از همه زیتونی که انتخاب می کنید، باید زیتون مناسبی باشه که عطر و طعم خوبی به زیتون پرورده شما بدهد. زیتونی که برای زیتون پرورده مناسب است، زیتونی می باشد که مزه دار نبوده و طعم ترشی یا سرکه یا ادویه بدهد. اگر زیتون مزه دار نشده ندارید، می توانید همان زیتون های طعم دار، را چند ساعت داخل آب قرار دهید تا طعم ترشی و ادویه آن از بین برود.
سپس، ۱۰۰ گرم گردو را آسیاب کنید، البته گردویی که آسیاب می کنید نباید مثل گردویی که در فسنجان استفاده می کنید، له و خمیر و نه خیلی درشت باشد. گردو باید پودر شود.
بعد از سائیدن گردوها، نوبت به ترکیب کردن مواد با هم است. سیرها را له کرده و داخل ظرف بریزید. سیر را لکه نکنید، چون باید عطر سیر با تمام مواد ترکیب شود. به سیر، رب انار، رب آلوچه و گردو اضافه کنید و این مواد را به هم بزنید و بعد، کم کم آب انار به اضافه کرده و هم بزنید تا مواد به غلظت موردنظر شما برسد.
اگر از آب انار ترش استفاده می کنید، بعد از هر بار اضافه کردن آب انار، بچشید تا زیاد ترش نشود. اگر دیدید ترشی مواد زیاد شده، می توانید از نصف یا یک قاشق آب انار شیرین استفاده کنید.
مقداری سبزی چوچاق و سبزی خالواش را به نسبت ۲ به ۱ به مواد اضافه کنید. آخر سر، هم می توانید گلپر را اضافه کنید.
روغن زیتون و آب نارنج را هم می توانید به مواد اضافه کنید یا اضافه نکنید. این کاملاً بستگی به ذائقه شما دارد.
بهتر است زیتون پرورده را دو ساعت در یخچال نگه دارید تا طعم دار شده و بعد، سرو کنید.
بیشتر بخوانید: انواع روش های پخت ماهی
نکات مهم در تهیه زیتون پرورده گیلانی
۱. زیتونی که استفاده می کنید باید سبز، بدون هسته و ریز باشد. هر چقدر زیتونی که انتخاب می کنید ریزتر باشد، خوشمزه ترند و طعم زیتون پرورده بهتر می شود.
۲. در تهیه زیتون پرورده گیلانی، هرگز از پیاز تازه یا پنیر استفاده نکنید.
۳. زیتون پرورده را با هر غذایی می توانید نوش جان کنید. البته غذاهایی مانند کشک بادنجان، قورمه سبزی، خورش بادنجان و غذاهایی که در مناطق گرم و خشک تهیه می شوند، مناسب نیست.
۴. برای نگهداری این زیتون پرورده می توانید از ظروف شیشه ای دردار استفاده کنید و ظرف درون یخچال نگه دارید.
۵. گردویی که در این زیتون استفاده می کنید، حتماً باید مرغوب و تازه باشد. اگر از گردوی نامرغوب استفاده کنید، زیتون پرورده خیلی زود تلخ می شود.
۶. در مخلوط سبزیجات معطر از زولنگ به عنوان سبزی اصلی، نعناع سبز و بنفش، کمی مرزه، گشنیز، اوجی و سرسم استفاده کنید. شما می توانید این سبزی را با نام چوچاخ یا خالواش از شمال تهیه کنید.
۷. اگر زیتون پرورده شما زیاد است، می توانید برای نگهداری آن بهتر است از فریزز استفاده کنید.
۸. روغن زیتون باعث جلوگیری از کپک زدن زیتون پرورده می شود، پس سعی کنید در تهیه زیتون پرورده گیلانی حتماً از مقداری روغن زیتون استفاده کنید.
۹. اگر زیتون سبز کمی تلخ مزه است، می توانید چند بار آن را بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. اما بدانید که جوشاندن بیش از حد زیتون سبز باعث نرمی و فاسد شدن آن می شود.