ماهی از جمله مواد غذایی به حساب می آید که سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد مغذی هستند. گوشت ماهی یکی از منابع اصلی تأمین چربی های مفید و امگا ۳ به حساب می آید؛ در کنار این موارد، ماهی را می توان منبعی غنی از انواع مواد معدنی مانند روی و آهن به حساب آرود که وجود آنها در بدن برای سلامتی و عملکرد صحیح ارگانها ضروری است.
با توجه به خاصیت های فراوان ماهی، عجیب نیست که از دیرباز گوشت این مخلوق دریایی، محبوب جوامع و مردم مختلف بوده است. در برخی مناطق، به خصوص مناطق ساحلی می توان غذای قالب مردم را ماهی به حساب آورد. همین مسئله باعث شده است که روش های پخت ماهی بسیار متنوع و خلاقانه باشند.
عده ای به علت بوی خاص ماهی و طعم برخی گونه های آن تمایل چندانی به خوردن این گوشت لذیذ و مقوی ندارند. برخی نیز به علت علاقه ای که به این گوشت دارند آن را در هر حالتی به دیگر انواع گوشت ترجیح داده و میل می کنند. در این مطلب قرار است با روش هایی آشنا شوید که افراد با انواع سلیقه های غذایی را تحت تأثیر قرار می دهد و حتی می تواند بی علاقگان به غذاهای دریایی را به خود جذب کند.
بیشتر بخوانید: بهترین رستوران در کرج
کباب کردن، یکی از محبوب ترین روش های پخت ماهی
برپا کردن بساط کباب می تواند جذابیت های خاص خودش را داشته باشد؛ علاوه بر این فرایند کباب کردن، به خصوص بر روی زغال باعث می شود که گوشت طعم دودی بگیرد.
توصیه می شود که پیش از کباب کردن ماهی آن را به خوبی طعم دار کنید. به این منظور می توانید گوشت را به ادویه هایی مانند زردچوبه و فلفل آغشته کنید و نمک را نیز به مقدار لازم به گوشت اضافه کنید. در نهایت خوب است که مقداری زعفران، آب لیموی تازه و کره نیز به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید که این مخلوط چندین ساعت در یخچال بماند.
در نهایت باید آتش را آماده کنید و گوشت را در فاصله مناسب آن قرار دهید. دقت داشته باشید که گوشت ماهی بسیار لطیف است و به راحتی خشک می شود؛ پس در زمان مناسب آن را بچرخانید تا جوانب آن به یک اندازه پخته و برشته شوند.
بیشتر بخوانید: باغ رستوران در کرج
سرخ کردن ماهی
می توان یکی از رایج ترین و آسان ترین روش های پخت ماهی را سرخ کردن آن به حساب آورد. بدین منظور تنها کافی است که ماهی را طعم دار کنید و در روغن بی اندازید؛ اما توصیه هایی وجود دارد که می تواند کیفیت ماهی سرخ شده و طعم آن را تا حد بسیار زیادی بهتر کند.
برای این که بهترین طعم ماهی سوخاری را تجربه کنید می توانید پیش از پختن به آن سس سویا، آب لیمو و ادویه اضافه کنید. برای این که طعم این سس به خوبی بر روی گوشت بنشیند می تواند چندین ساعت آن را در یخچال قرار دهید.
برای سرخ کردن ماهی نیز می توانید از پودر سوخاری استفاده کنید. یکی از دلایلی که برخی افراد را از سرخ کردن ماهی منصرف می کند این است که گوشت در هنگام سرخ شدن روغن زیادی جذب می کند. برای جلوگیری از این مسئله می توان گوشت را پس از این که روغن به خوبی داغ شد به آن اضافه کرد؛ علاوه بر این توصیه می شود که پس از سرخ کردن ماهی آن را در روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافه آن جذب شود.
پختن ماهی در فویل
یکی از بهترین روش های پخت ماهی قرار دادن آن در فویل آلومینیومی است. در این حالت در صورت اضافه کردن سس به ماهی می توانید اطمینان داشته باشید که به خوبی جذب گوشت می شود و به آن طعم می دهد.
پخت گوشت در فویل راه های بسیاری دارد. یکی از آنها استفاده از آب است. به این منظور می توان تکه های گوشت را به همراه سسی از آب لیمو، کره، نمک، فلفل، ادویه و جعفری در فویل قرار داده و در آب جوش گذاشت. در نهایت پس از چند دقیقه می توان گوشتی بسیار خوش طعم و خوش رنگ را از آب بیرون آورد.
با استفاده از همین سس و پیچیدن گوشت در فویل می توان ماهی را در میان آتش یا فر نیز قرار داد. در صورتی که گوشت فویل پیچی شده را در میان آتش زغال قرار دهید پس از آماده شدن می توانید طعم دودی خاصی در آن حس کنید که بسیار محبوب است. از طرفی در این روش نسبت به روش آب پز کردن می توانید گوشت برشته تری تهیه کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین کافه رستوران در مهرشهر
استفاده از گوشت ماهی برای تهیه کوکو
شاید تا به حال گوشت ماهی را به این شکل استفاده نکرده باشید؛ در این صورت توصیه می کنیم که حتما آن را امتحان کنید. از آنجایی که در این حالت دیگر خبری از شکل متفاوت و بوی خاص ماهی نیست می توانید افرادی که از ماهی فراری هستند را نیز جذب آن کنید.
برای تهیه کوکوی ماهی کافی است مقداری سیب زمینی را آب پز کرده و در نهایت له کنید. در عین حال باید مقدار مناسبی ماهی را به صورت بخارپز یا آب پز آماده کنید و پس از ریش کردن به سیب زمینی ها اضافه کنید. در نهایت ضروری است که نسبت مناسبی از تخم مرغ را به همراه آب لیمو، آرد، نمک، فلفل و ادویه به ترکیب ماهی و سیب زمین اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.
در مرحله نهایی باید این مخلوط را در اندازه ای کوچک تر از کف دست خود گرد کرده و به روغن داغ اضافه کنید. در نهایت توصیه می شود که کوکوهای سرخ شده را بر روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافه خود را از دست بدهند.
دیگر روش های پخت ماهی
ماهی نیز مانند گوشت قرمز و گوشت مرغ می تواند استفاده های بسیار گسترده و متنوعی داشته باشد. می توان از این گوشت لذیذ در کنار برنج نیز لذت برد. بسیاری از ما حداقل یک بار طعم سبزی پلو با ماهی را چشیده ایم؛ به علاوه، خورشتی مانند قلیه ماهی نیز شهرت جهانی دارد و نشان می دهد که ماهی، حتی برای تهیه خورشتی خوش طعم نیز گزینه مناسبی است.
در صورتی که کمی پا را از فرهنگ غذایی ایران فراتر گذاریم می توانیم روش های خاص دیگری را نیز برای تهیه ماهی پیدا کنیم. یکی از آنها سوشی است که امروزه در سرتاسر جهان محبوبیت پیدا کرده است. برخی از روش های سنتی تهیه ماهی، مانند دودی کردن نیز هنوز طرفداران خاص خود را دارد.
مشاهده منو ماژورل
جمع بندی
روش های پخت ماهی انواع متفاوت و متنوعی دارد؛ به شکلی که می توان برای هر سلیقه ای یکی از آنها را انتخاب کرد. در صورتی که از افزایش وزن گریزانید می توانید به روش هایی مانند کبابی کردن، آب پز کردن و یا بخار پز کردن ماهی فکر کنید. در صورتی که می خواهید از گوشتی ترد لذت ببرید سوخاری کردن گزینه پیش روی شما خواهد بود. حتی اگر هیچ یک از این راه ها را نمی پسندید نیز کوکوی ماهی انتخابی دیگر خواهد بود که کمتر کسی از امتحان آن پشیمان شده است. اگر شیفته ماهی هستید در ماژورل در انتظار شما هستیم.