دسر را می توان هیجان انگیزترین قسمت پذیرایی یک مهمانی دانست. دسر یا پس غذا بعد از غذای اصلی سرو می شود و معمولا از طعم شیرینی برخوردار است. در برخی فصل ها متناسب با هوا و میوه ها دسرهای مخصوصی داریم.
دسرها تنوع بسیار بالایی دارند که از میان آن ها می توان به تارت، ژله، باقلوا، کیک، پودینگ ها، کرم ها وغیره اشاره کرد. هر کشور با توجه به فرهنگ غذایی خود دسرهای مخصوص و منحصر به فردی دارد. بسیاری از دسرهای ایرانی مانند حلوا و باسلوق قدمتی طولانی دارند که برخی از آن ها متعلق به شهر و منطقه خاصی است. اگر طرفدار دسرهای متنوع هستید و همواره تلاش می کنید دسرهای خوشمزه، ساده و شیکی را برای مهمانان خود تدارک ببینید تا انتهای این مقاله با ماژورل همراه باشید.
پاناکوتا شکلاتی
پاناکوتا یکی از دسرهای خوشمزه بین المللی است که طبق دستورهای متفاوتی درست می شود. این دسر متعلق به کشور ایتالیا است و ظاهری شبیه ژله دارد. پاناکوتا را می توان مطابق ذائقه خود تغییر داد به طور مثال اگر به دسرهای شیرین علاقه دارید از شکلات شیرین در تهیه آن استفاده کنید. این دسر می تواند جایگزین دسرهای تکراری در مهمانی و مجالس شما شود. برای تهیه پاناکوتای شکلاتی به مواد زیر نیاز دارید:
- شکلات تخته ای: ۵۰ گرم
- پودر کاکائو: ۲ قاشق چایخوری
- شیر: ۲ لیوان
- خامه: ۴/۱ لیوان
- شکر: ۱۰ قاشق غذاخوری
- پودر ژلاتین: یک قاشق غذاخوری
- وانیل: یک پنس
شیر و خامه را برای ساعتی بیرون از یخچال بگذارید که هم دمای محیط شود. درون کاسه ای پودر ژلاتین را با نصف شیر مخلوط کنید و روی بخار کتری قرار دهید. ژلاتین را تا حدی هم بزنید که کامل حل شود. بخار کتری باعث شفاف تر شدن ترکیب خواهد شد. خامه و باقی مانده شیر را درون قابلمه ای ریخته و هم می زنید که موادی یکدست حاصل شود. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و شکر را اضافه کنید. نیازی نیست مواد داخل قابلمه به حد جوشیدن برسد، تنها کافی است شکر درون شیر و خامه حل شود. شکلات تخته ای را رنده کنید. در مرحله بعد قابلمه را از روی حرارت برداشته و شکلات رنده شده را اضافه کنید. پودر کاکائو، وانیل و مخلوط شیر و ژلاتین را به ترکیب قابلمه اضافه کنید. برای پر رنگ شدن دسر می توانید مقدار پودر کاکائو را کمی بیشتر کنید. مواد را درون قالب مناسبی بریزید و به مدت ۴ ساعت درون یخچال قرار دهید. در مرحله نهایی دسر را از قالب درآورید؛ روی ظرف مناسبی قرار دهید و با خامه تزئین کنید.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع پیتزا
فرنی
فرنی یک دسر ساده، کم هزینه و بسیار خوشمزه به حساب می آید که از کوچک و بزرگ طرفدار آن هستند. این دسر نوستالژی بسیار سالم و سبک است که با روش های مختلف تهیه و سرو می شود. به طور مثال در اصفهان فرنی را بدون شکر درست و آن را با شیره سرو می کنند. برای تهیه فرنی مواد زیر را آماده کنید:
- آرد برنج: ۴ قاشق غذاخوری
- شیر: ۴ لیوان
- شکر: ۸ قاشق غذاخوری
- گلاب: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
ظرفی را روی شعله ملایم قرار دهید و شیر را درون آن بریزید. شکر را به آرامی به شیر اضافه کنید و تا حل شدن کامل هم بزنید. گلاب عطر و طعم بی نظیری به فرنی می دهد. گلاب و سپس آرد برنج را به آرامی اضافه کنید. در حین اضافه کردن آرد، دائما مخلوط را هم بزنید. شعله را کمی بیشتر کنید که مخلوط شیر به نقطه جوش برسد. سپس شعله را کم کنید و تا حدی هم بزنید که فرنی لعابدار و غلیظ شود. به این نکته توجه کنید که فرنی پس از سرد شدن کمی سفت تر می شود. شعله را خاموش کنید ولی هم زدن را ادامه دهید. در انتها فرنی را با خلال پسته، پودر دارچین و گل محمدی تزئین و سرو کنید.
ژله بستنی رولی
در مواقعی که با کمبود وقت مواجه هستیم ژله ها بهترین گزینه به حساب می آیند. ژله مناسب ترین دسر برای جشن و مهمانی به خصوص تولد است. این دسر ساده و رنگارنگ در کمتر از نیم ساعت آماده می شود. برای داشتن ژله های رولی تنها به دو مواد زیر نیاز دارید:
- ژله رنگی: ۱ بسته
- بستنی وانیلی: ۲ قاشق غذاخوری
پودر ژله را با یک لیوان آب جوش ترکیب کنید. بستنی را از ساعتی قبل داخل محیط قرار دهید تا کمی نرم شود. سپس آن را به آب و ژله بیافزایید. روی سینی نایلونی انداخته و ترکیب ژله و بستنی را روی آن بریزید. سینی را آهسته به یخچال منتقل کرده و اجازه دهید ۴۰ دقیقه استراحت کند. در نهایت سینی را بیرون آورید و با چاقویی مناسب ژله را عمودی برش دهید و رل کنید. در ساده ترین حالت می توان ژله ها را با رنگ های مختلف درست کرد. برای طعم بهتر می توانید متناسب با هر رنگ از میوه های تازه استفاده کنید. از خامه غافل نشوید که جلوه ای زیبا و خاص به ژله ها می بخشد.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع استیک
پودینگ شکلاتی
اگر به دنبال دسری ساده و کم هزینه در عین حال خوشمزه هستید؛ پودینگ شکلاتی بهترین انتخاب است. این دسر را می توان به عنوان میان وعده هم سرو کرد. مواد مورد نیاز برای تهیه پودینگ شکلاتی به شرح زیر است:
- کره: ۵۰ گرم
- شیر: ۳ لیوان
- شکر: نصف لیوان
- نشاسته ذرت: ۳ قاشق غذاخوری
- نمک: سر قاشق چایخوری
- وانیل: ۱ قاشق چایخوری
- شکلات تخته ای: ۵۰ گرم
- پودر کاکائو: ۳ قاشق سوپخوری
شکر را درون قابلمه ای نچسب بریزد. نشاسته ذرت، پودر کاکائو و نمک را درون قابلمه الک کنید. اجازه دهید شیر به دمای محیط برسد و سپس مواد خشک را به آن اضافه و مخلوط کنید. ظرف را روی شعله ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید که غلیظ شود. وقتی پودینگ غلیظ شد؛ کره و شکلات را اضافه و مخلوط کنید تا به غلظت مناسب برسد. شعله را خاموش کنید و ظرف را از روی آن بردارید. کمی صبر کنید که دمای مخلوط کم شود؛ سپس آن را درون ظرف های مناسب بریزید. ظرف ها را به مدت ۲ تا ۳ ساعت درون یخچال قرار دهید.
بیشتر بخوانید: بهترین کافه رستوران مهرشهر
دسر کاسترد
دسر کاسترد دسری بی دردسر و خوش طعم است که در طعم های متنوعی مانند شکلاتی، ساده و بیسکوئیتی تهیه می شود. با انتخاب دسر کاسترد برای مهمانی های خود، دسر خوش آب و رنگی را به میز غذای خود اضافه کرده اید. برای درست کردن این دسر لازم است مواد زیر را آماده کنید.
- شیر: ۲ پیمانه
- شکر: ۱ پیمانه
- پودر کاسترد: ۱ قاشق غذاخوری
- گلاب: نصف پیمانه
- وانیل: نصف قاشق چایخوری
برای درست کردن این دسر زرد رنگ، ابتدا پودر کاسترد را با نصف پیمانه شیر حل کنید. شکر و باقی مانده شیر را درون قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. مخلوط را به خوبی هم بزنید که دانه های شکر درون شیر حل شوند. پس از به جوش آمدن شیر، مخلوط شیر و پودر کاسترد را به آن اضافه کنید. هم زدن را تا جایی ادامه دهید که مایه دسر غلیظ شود. مواد را از روی شعله بردارید و گلاب و وانیل را به آن اضافه کنید. دسر آماده شده را درون ظرف های زیبایی بریزید و به مدت ۳ ساعت داخل یخچال بگذارید. دسرها را در زمان سرو با پودر پسته، نارگیل و دارچین تزئین کنید.
دسر توت فرنگی و موز
دسر توت فرنگی و موز یکی از دسرهای کم هزینه و راحتی است که می توانید هم به تنهایی و هم با بیسکوییت پودر شده سرو کنید. برای تهیه این دسر لازم نیست هزینه بالایی را تقبل کنید. موادی که برای تهیه این دسر نیاز دارید به شرح زیر است:
- موز: ۱ عدد
- توت فرنگی: ۶ عدد
- پودر ژله توت فرنگی: ۱ بسته
- خامه صبحانه: ۱ بسته
- پودر قند: ۳ قاشق غذاخوری
- گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
ابتدا بسته پودر ژله را با یک لیوان آب جوش و یک لیوان آب سرد مخلوط کنید. ژله را درون یخچال قرار دهید که ببندد. موز و توت فرنگی را خرد کنید و به همراه خامه و ژله داخل مخلوط کن بریزید. مخلوط کن را تا زمان یکدست شدن کامل مواد روشن نگه دارید. دسر را درون ظرف های یک نفره بریزید و به مدت ۳ ساعت درون یخچال قرار دهید. وقتی دسر بسته شد آن را با تکه های موز و توت فرنگی تزئین کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین کافه رستوران مهرشهر
فالوده طالبی
با شروع فصل تابستان و گرمای طاقت فرسا، طرفداران فالوده طالبی خانگی افزایش می یابد. این دسر را می توان نوعی اسموتی شناخته شده ایرانی دانست. فالوده طالبی چه با بستنی سرو شود چه بدون بستنی، طعم بی نظیری دارد. این دسر بهترین انتخاب برای جلوگیری از گرمازدگی و عطش است. برای فالوده طالبی نیاز است مواد زیر را آماده کنید:
- طالبی: ۲ عدد
- شکر: ۴ قاشق غذاخوری
- تخم شربتی: ۱ قاشق غذخوری
- گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
- آب و یخ: به میزان دلخواه
تخم شربتی ها را با آب ولرم خیس کنید و زمانی که پف کردند؛ آب اضافی آن را دور بریزید. برای اینکه در نهایت دسر زیبایی داشته باشید آن ها را درون قالب یخ بریزید و بگذارید یخ بزند. طالبی ها را پوست بگیرید و ۴ قاچ کنید. ۱ قاچ را با اسکوپ به صورت دایره ای اسکوپ و برای تزیین کنار بگذارید. مابقی طالبی ها را با مخلوط کن یکدست کنید. سپس آب، شکر و گلاب را روی آن بریزید و هم بزنید که مخلوط شوند. فالوده را درون لیوان ها بریزید و با اسکوپ طالبی و یخ های تخم شربتی تزیین کنید.
مشاهده منو ماژورل
در نهایت
افراد بسیاری در مهمانی ها، پیش غذا و غذای اصلی را به هوای مرحله جذاب و نهایی دسر صرف می کنند. دنیای دسرها یکی از دوست داشتنی ترین بخش هر وعده غذایی محسوب می شوند. در این مقاله به دسرهای فوری و ساده برای مهمانی ها پرداختیم. کافه رستوران ماژورل یکی از بهترین رستوران های شناخته شده مهرشهر کرج است که متنوع ترین منوی غذایی و نوشیدنی را دارد. این کافه رستوران همواره در تلاش است بهترین طعم ها را به مشتریان خود هدیه دهد و خاطراتی به یادماندنی در ذهن آنان به جا بگذارد.