02633424244
مهرشهر، بلوار شهرداری، خیابان ۱۰۹
ترفندهای آسان برای رفع شوری غذا

ترفندهای آسان برای رفع شوری غذا

درست کردن غذای شور اتفاقی است که خیلی از ما آن را تجربه کرده ایم. بهتر است بدانید که مصرف نمک زیاد مضرات زیادی برای سلامت دارد. از همین رو بهتر است آن را کم کم به غذا اضافه کنید تا غذایتان شور نشود. با به کارگیری ترفندهای کاربردی، دیگر نگران شوری غذا نخواهید بود. به یاد داشته باشید که طعم شور، قابل تعدیل است و با کمی خلاقیت و صبر و حوصله، می‌توانید از یک غذای خوشمزه و لذیذ لذت ببرید.

مواد نشاسته دار اضافه کنید

کمی برنج پخته شده ی بدون نمک ، سیب زمینی یا پاستا را درون غذا بریزید. این ترکیبات، مقدار قابل توجهی از چاشنی ها را به خود جذب می کنند. به طور مثال می توانید یک سیب زمینی را پوست بگیرید، به چند قسمت تقسیم کنید و در داخل غذایی که در حال جوش است بیندازید. ویا مقداری پاستا در ان بریزید تا پخته شود و در صورت تمایل نداشتن پاستا در غذا آن ها را قبل از سرو بردارید.

مواد نشاسته دار

حجم غذا را بیشتر کنید

این روش واضح ترین و ساده ترین روش برای رفع شوری غذا می تواند باشد. راحت ترین کار این است که حجم غذا را کمی بیشتر کنید. اگر به اندازه کافی از مواد مورد نیاز غذای مورد نظرتان موجود می-باشد، می¬توانید مقدار آن را دو برابر، یا به اندازه نصف بیشتر کنید تا جایی که به طعم دلخواهتان برسید و ازشوری غذا کاسته شود.

حجم غذا را بیشتر کنید

اضافه کردن آب یا مایعات

برای رفع شوری نسبت به نوع غذا می توان کمی آب و یا آب شیرین به آن اضافه کرد. مثلا در برخی غذاها مثل سوپ کمی شیر اضافه کنید با این روش می توانید شوری بعضی از غذاها مانند سوپ و شیر را بگیرید. این ساده‌ ترین راه حل است. اما به یاد داشته باشید که با اضافه کردن آب، باید زمان بیشتری برای جا افتادن طعم‌ها به غذا بدهید.

اضافه کردن آب

اضافه کردن موادی با خاصیت اسیدی

این راه کاریست که به طور چشمگیری از شوری غذا کاسته می شود. مواد و چاشنی هایی که خاصیت اسیدی دارند مثل آبلیمو یا آب نارنج ویا سرکه سفید را می توان به غذای در حال پختی که شور شده اضافه کرد. این راه حل کمی ترشی دلچسب به غذای شما می ‌بخشد.

اضافه کردن موادی با خاصیت اسیدی

بیشتر بخوانید: اشتباهات رایج در آشپزی

رفع شوری غذا با قند

استفاده از قند یکی از رایج ترین روش های رفع شوری غذا است.شاید تعجب کنید ولی استفاده از قند باعث می شود نگرانی شما بابت شوری غذا از بین برود. برای این کار باید یک قند را داخل یک قاشق غذاخوری قرار دهید. سپس به آرامی قاشق را داخل غذا قرار دهید. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان قاشق را تکان ندهید تا قند در غذا حل نشود. سپس قاشق را به آرامی از داخل غذا بردارید و قند را خارج کنید.

رفع شوری غذا با قند

از بین بردن شوری غذا با نان خشک

یکی دیگر از روش های رفع شوری غذا استفاده از نان خشک است. برای این کار باید یک تکه نان خشک را داخل خورش یا غذایتان بیندازید. کمی صبر کنید تا نان نمک ها را به خود جذب کند. سپس می توانید با کمک یک قاشق نان را از داخل خورش خارج کنید. برای رفع شوری خورش بادمجان یا هر نوع خورش دیگری می توانید از این روش استفاده کنید.

از بین بردن شوری غذا با نان خشک

از بین بردن شوری غذا با سیب

اگر غذایتان شور شده و دوست دارید هر چه سریع تر کاری برای رفع شوری آن انجام دهید، می توانید از سیب استفاده کنید. یک عدد سیب را پوست بگیرید و به چند تکه تقسیم کنید. سپس آن را در غذا بیندازید تا شوری اضافه آن را جذب کند.

از بین بردن شوری غذا با سیب

حذف کردن آب شور غذا

یکی دیگر از روش هایی که باز هم برای غذاهای آبکی مناسب است، خارج کردن آب شور غذا است. برای این کار می توانید مقداری از آب سوپ، آبگوشت یا خورشتان را دور بریزید. سپس کمی آب به غذا اضافه کنید. با این روش به راحتی مقدار شوری غذای شما کم می شود.

برطرف کردن شوری غذا با سرکه و شکر

اگر غذایتان شور شده می توانید یک قاشق چای خوری شکر را با یک قاشق چای خوری سرکه ترکیب کنید. سپس آن را به غذا اضافه کنید تا شوری آن کاهش پیدا کند. در صورتی که غذا هنوز شور بود می توانید باز هم از این ترکیب به غذا اضافه نمایید.

برطرف کردن شوری غذا با سرکه و شکر

از بین بردن شوری غذا با گوجه فرنگی

رنده کردن یک گوجه فرنگی در غذاهایی مثل سوپ، آبگوشت و برخی خورشت ها می تواند مقدار شوری غذا را تا میزان زیادی کاهش دهد.

از بین بردن شوری غذا با گوجه فرنگی

اضافه کردن سیب زمینی

یکی از پرکاربردترین روش موثری که در رفع شوری در خورش ها می توان انجام داد این است که یک سیب زمینی را پوست کرده و به چند تکه تقسیم کنید ودر خورش یا غذاهای آبکب بیندازید و بعد از یک ربع تا بیست دقیقه سیب زمینی ها را از درون غذا بردارید.

اضافه کردن سیب زمینی

رفع شوری غذا با خامه

اگر سبزی بخار پز شما شور شده است، می توانید آن را برای چند دقیقه در مخلوط آب جوش و خامه قرار دهید تا میزان نمکش کاهش پیدا کند.

رفع شوری غذا با خامه

رفع شوری غذا با نوشابه

اضافه کردن مقداری نوشابه به خورش ها و غذاهای آبکی نیز راهکار دیگری برای رفع شوری غذا است. برای رفع شوری خورش، می‌توانید یک قاشق چایخوری نوشابه اضافه کنید. نوشابه سبب می شود که شوری خورش کمتر شود اما توجه کنید بیش از حد نوشابه در خورش نریزید زیرا بر طعم آن تاثیرگذار است.

رفع شوری غذا با نوشابه

رفع شوری غذا با خمیر آرد گندم

برای از بین بردن شوری غذا می توانید مقداری خمیر با آرد گندم درست کنید. سپس آن را داخل خورشت یا غذای آب دار بیندازید. سپس بعد از جذب نمک می توانید آن را از غذا خارج کنید.

مشاهده منو ماژورل

ترفندهای تکمیلی:

استفاده از سبزیجات معطر: اضافه کردن سبزیجات معطری مثل جعفری، گشنیز، ریحان یا نعناع به غذا، عطر و طعم جدیدی به آن می‌بخشد و تا حدی شوری را می‌پوشاند.
تغییر نوع سرو: می‌توانید با سرو غذا به همراه ماست، سالاد یا ترشی، طعم شور آن رابهتر کنید. این چاشنی‌ها با ایجاد طعم‌های متضاد، شوری غذا را متعادل می‌کنند.
خلاقیت به خرج دهید: می‌توانید از ایده‌های جدید و خلاقانه برای تعدیل طعم شور غذا استفاده کنید. مثلا می‌توانید مقداری از غذای خود را با غذای بدون نمک مخلوط کنید.

نکاتی برای پیشگیری از شوری غذا:

قبل از اضافه کردن نمک، غذا را بچشید: این ساده‌ ترین راه برای جلوگیری از شوری غذا است.
از نمک دریایی به جای نمک معمولی استفاده کنید: نمک دریایی طعم ملایم ‌تری دارد و به اندازه نمک معمولی شور نیست.
از عصاره‌های گیاهی به جای نمک استفاده کنید: عصاره‌های گیاهی مثل عصاره مرغ یا عصاره گوشت، طعم و مزه به غذا می‌بخشند بدون اینکه آن را شور کنند.
به مواد اولیه خود توجه کنید: قبل از استفاده از مواد اولیه، برچسب آن‌ها را به دقت مطالعه کنید و از انتخاب مواد شور خودداری کنید.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.