02633424244
مهرشهر، بلوار شهرداری، خیابان ۱۰۹
بهترین ترفندهای آشپزی که شما را شگفت زده می‌کند!

بهترین ترفندهای آشپزی که شما را شگفت زده می‌کند!

آشپزی کردن همانند سرآشپزهای حرفه ای سخت نیست و اگر با ترفندهای جالب آسپزی آشنا باشید و در حین آشپزی یک سری نکات را در نظر بگیرید، می توانید غذاهای خوشمزه ای تهیه کنید. به عبارت دیگر شناخت فن و فوت آشپزی، آشپزی کردن را برای شما بسیار راحت تر می کند و می توانید خیلی سریع غذاهای خوشمزه ای را آماده کنید.

در این مطلب از سایت ماژول می خواهیم مروری بر ترفندهای طلایی آشپزی داشته باشیم؛ اگر به آشپزی علاقه دارید و می خواهید ترفندهای پرکاربرد را بشناسید، تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

ترفند از بین بردن روی زهم مرغ

جهت استفاده از گوشت مرغ برای تهیه غذاهای مختلف، ابتدا باید بوی زحم آن را بگیرید. زیرا در غیر این صورت مزه غذای شما آنچنان که باید خوب و دلچسب نمی شود. برای این کار ابتدا باید یک ظرف مناسب آماده کرده و تیکه های مرغ را درون آن قرار دهید، سپس دو لیوان آب سرد به ظرف اضافه کنید.

در مرحله بعد یک الی ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو و کمی نمک رو تیکه های مرغ بریزید. سپس درب ظرف را گذاشته و آن را درون یخچال بگذارید. پس از یک ساعت ظرف را از یخچال خارج کرده و تیکه های مرغ را با آب سرد بشویید. به این ترتیب بوی بد و زحم مرغ از بین خواهد رفت و می توانید از آن برای پختن غذای مورد علاقه خود استفاده کنید.

ترفند از بین بردن بوی سوختگی برنج

اگر برنج تان روی گاز ته گرفته و احساس می کنید که بوی سوختگی می دهد با یک ترفند ساده به راحتی می توانید بوی سوختگی آن را از بین ببرید. برای این کار فقط کافی است دور تا دور قابلمه برنج را با چند تکه نان پوشانده و درب قابلمه را بگذارید. سپس اجازه دهید که تکه های نان چند دقیقه روی برنج باقی بمانند. همچنین می توانید اندکی وانیل را در مقداری آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.

ترفند از بین بردن بوی سوختگی برنج

ترفند گرفتن بوی گوشت با زردچوبه

یکی از پرکاربردترین ادویه ها در آشپزی زردچوبه است. این ادویه بسیار پر خاصیت بوده و طعم خوبی به غذاها می دهد. همچنین یکی از ساده ترین راهکارها برای گرفتن بوی گوشت استفاده از زردچوبه است؛ اما برای این منظور نباید زردچوبه را به صورت مستقیم روی گوشت بریزید. زیرا در این صورت بافت گوشت سفت خواهد شد. برای این منظور باید زردچوبه را با پیاز یا رب تفت داده و سپس به گوشت اضافه کنید.

ترفند از بین بردن تندی فلفل چیلی

اگر می خواهید مزه شما طعم و عطر فلفل چیلی را داشته باشد؛ اما زیاد تند نشود، باید قبل از اضافه کردن فلفل به غذا ابتدا آن را به صورت عمودی نصف کرده و سپس همه رگه ها و تخم های موجود در داخل آن را خارج کنید. سپس فلفل ها را درون یک ظرف حاوی آب سرد بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا تندی فلفل چیلی نسبت به قبل کمتر شود. پس از انجام کارهای فوق می توانید بدون نگرانی از تند شدن غذا از فلفل چیلی را برای طعم دار کردن غذای خود استفاده کنید.

ترفند له کردن سیب زمینی پخته

اگر می خواهید سیب زمینی شما پس از له شدن حالت چسبناک به خود نگیرد هرگز برای له کردن آن از مخلوط کن استفاده نکنید. به طور کلی بهترین و مناسب ترین وسیله برای له کردن سیب زمینی پخته، گوشتکوب ساده دستی است.

ترفند نگهداری میوه و سبزیجات

همه میوه ها و سبزیجات درون یخچال قابل نگهداری نیستند و نباید آنها را درون یخچال قرار دهید. به عبارت دیگر سیب زمینی، موز، گوجه فرنگی، سیب از جمله میوه و سبزیجاتی هستند که اگر درون یخچال قرار بگیرند زودتر خراب خواهند شد. نا گفته نماند که بهترین فضا برای نگهداری موارد نام برده فضای آشپزخانه است.

ترفند سرخ کردن مواد غذایی

اگر در هنگام آشپزی و سرخ کردن ماهی تابه به اندازه کافی داغ نشود، مواد غذایی به ته آن می چسبد. پس برای سرخ کردن راحت تر و همچنین خوش فرم تر شدن مواد غذایی ابتدا ماهیتابه را کاملاً داغ کنید و سپس مواد غذایی را درون آن بریزید.

ترفند میکس کردن غذا

اگر می خواهید میکس کردن غذا به بهترین شکل انجام شود و همه مواد مورد نظر به صورت کاملاً یک دست با هم ترکیب شوند، همه مواد را نباید با هم درون مخلوط کن بریزید. به عبارت دیگر برای میکس کردن مواد غذایی و مخلوط کردن کامل آنها باید مواد را مرحله به مرحله اضافه کرده و ابتدا از مواد سبک تر و مایعات شروع کنید. زیرا در این صورت تیغه مخلوط کن کمتر تحت فشار قرار گرفته و مواد غذایی را با کیفیت بهتری میکس می کند.

ترفند تزیین غذا

تزیین غذا اشتها و میل به غذا خوردن را افزایش می دهد. پس اگر یک کودک بد غذا دارید و می خواهید او را تشویق به خوردن غذا کنید، حتماً غذا را قبل از بردن سر سفره تزیین کنید. تزیین غذا کاملاً سلیقه ای است و برای این منظور می توانید از انواع سبزیجات پخته و خام و همچنین سس ها استفاده کنید.

ترفند انتخاب دمای مناسب برای پخت سبزیجات

ترفند پخت سبزیجات با دمای آب مناسب در آشپزی اهمیت زیادی دارد و پخت سبزیجات به دمای مناسب علاوه بر حفظ کیفیت سبزیجات روی طعم غذا نیز تاثیر می گذارد. دمای آب مناسب برای سبزیجاتی که در زیر زمین رشد می کنند سرد و دمای آب مناسب برای سبزیجاتی که روی زمین رشد می کنند گرم است؛ بنابراین هیچ کدام از سبزیجات را نباید به همراه آب داغ روی حرارت قرار دهید.

ترفند جلوگیری از وا رفتن گوشت منجمد

هرگز گوشت منجمد را پس از خارج کردن از یخچال درون آب قرار ندهید. زیرا در این صورت هم ظاهر گوشت به شدت خراب شده و آنکه بد مزه و بدبو می شود. بهترین ترفند برای استفاده از گوشت منجمد این است که چند ساعت قبل از پخت آن را از فریزر خارج کرده و درون یخچال قرار دهید و اجازه دهید که یخ آن به مرور آب شود.

ترفند خرد کردن پیاز

برای خرد کردن سریع و بی دردسر پیاز و به روش سرآشپزها، ابتدا باید با استفاده از یک چاقوی تیز پیازها را از وسط نصف کرده و سپس روی تکه های نصف شده برش های افقی و عمودی ایجاد کنید. اکنون قسمت های برش خورده را با انگشت خود نگه دارید و برای برش دادن پیازها قسمت پایین چاقو را روی تخته آشپزخانه حرکت دهید. به این ترتیب پیازهای شما خیلی سریع به صورت کاملاً یکدست و نگینی خرد خواهند شد.

همچنین برای جلوگیری از سوزش چشم در حین خرد کردن پیاز، ابتدا پیاز را چند دقیقه درون فریزر یا ظرف آب یخ قرار دهید و سپس خرد کنید. با همین ترفند ساده خاصیت اشک آور بودن آن از بین می رود.

ترفند نچسبیدن ماکارونی

پخت ماکارونی فرایند ساده ای دارد و هر کسی به راحتی می تواند این غذای خوشمزه را آماده کند؛ اما اگر شما جزو کسانی هستید که برای پخت ماکارونی مهارت کافی ندارید و ماکارونی های شما به هم می چسبند، باید بلافاصله پس از ریختن محتوای بسته ماکارونی درون آب جوش آن را به خوبی هم بزنید و ماکارونی ها به صورت یک دست درون ظرف آب پخش کنید. با همین ترفند ساده می توانید از به هم چسبیدن رشته های ماکارونی جلوگیری کنید.

ترفند پف کردن کیک

برای آنکه کیک شما به خوبی پخت کند لازم نیست که از جوش شیرین یا بیکینگ پودر استفاده کنید. بلکه ابتدا باید سفیده و زرده تخم مرغ را از هم جدا کرده و سفیده ها را آنقدر هم بزنید تا تبدیل به کف سفید رنگ یکدست شوند. همچنین زرده ها را نیز با شکر قاطی کرده و کاملاً به هم بزنید به نحوی که یک ترکیب سفید رنگ کاملاً یک دستی به دست آید. همچنین پس از قرار دادن کیک درون فر تحت هیچ شرایطی درب آن را باز نکنید. زیرا این کار سبب می شود کیک شما آنچنان که انتظار دارید پف نکند.

ترفند استفاده از دو تخته برش در آشپزخانه

هرگز از یک تخته برش برای خرد کردن سبزی و گوشت استفاده نکنید. زیرا تخته گوشت حاوی باکتری ها و آلودگی های خطرناکی است و استفاده از آن برای خرد کردن سبزی و تهیه سالاد توصیه نمی شود؛ بنابراین برای تهیه سالاد سبزیجات خوشمزه، بهداشتی و سالم باید در آشپزخانه خود یک تخته مجزا برای خرد کردن سبزیجات داشته باشید.

ترفند درآوردن پوست تخم مرغ از درون غذا

حتماً برای شما نیز پیش آمده است که در حین استفاده از تخم مرغ پوست آن نیز درون ظرف غذا می افتد. در چنین شرایطی برای درآوردن راحت پوست تخم مرغ از غذا فقط کافی است دستان خود را خیس کرده و به پوست تخم مرغ نزدیک کنید. با این ترفند بین انگشت شما و پوست تخم مرغ خاصیت مغناطیسی ایجاد می شود و پوست تخم مرغ و دست شما می چسبد. به همین راحتی می توانید آن را از داخل ظرف غذا بردارید.

ترفند جداسازی راحت پوست گوجه فرنگی

همانطور که می دانید برای بسیاری از غذاها باید پوست گوجه فرنگی را جدا کرده و آن را بدون پوست استفاده کنید؛ اما پوست گوجه فرنگی سخت بوده و به این راحتی قابل جدا کردن نیست. برای جداسازی راحت پوست گوجه فرنگی ابتدا باید در انتهای آن یک برش ضربدری ایجاد کنید. آنگاه گوجه فرنگی ها را به مدت ۲۰ ثانیه درون آب جوش بگذارید. سپس آنها را از درون آب جوش خارج کرده و زیر آب سرد بگیرید. اکنون پوست سخت گوجه فرنگی خیلی راحت از روی سطح آن جدا می شود.

ترفند آماده کردن سس سالاد

برای تهیه کردن سس سالاد خوشمزه در منزل حتماً باید روغن زیتون با کیفیت و طبیعی در اختیار داشته باشید. زیرا روغن زیتون برای طعم دار کردن انواع سس بهترین طعم دهنده محسوب می شود.

ترفند مزه کرده دار کردن غذاها سبزیجات خشک

اگر می خواهید غذای شما عطر و مزه بهتر و دلچسب تری داشته باشد، توصیه می کنیم به جای استفاده از پودر سبزیجات از برگ خشک آنها استفاده کرده و برگ سبزیجات خشک شده را در حین استفاده پودر کنید. زیرا عطر سبزیجات با پودر کردن از بین می رود. در نتیجه استفاده از سبزیجات از قبل پودر شده برای طعم دار کردن غذا آنچنان که باید نتیجه بخش نیست.

ترفند مزه کرده دار کردن غذاها سبزیجات خشک

ترفند مزه دار کردن گوشت کبابی

اگر می خواهید یک کباب خوشمزه و با کیفیت در منزل آماده کنید، باید چند ساعت یا حتی یک روز قبل برای طعم دار کردن آن اقدام کنید. همچنین برای طعم دار کردن گوشت ابتدا باید مقداری آبلیمو و نمک به آن اضافه کرده و یک ساعت قبل از پخت یک کیوی یا انجیر نارس را روی آن رنده کنید. سپس به مدت چند دقیقه با گوشتکوب روی گوشت بکوبید. با انجام اقدامات فوق گوشت کبابی شما دارای بافت فوق العاده نرم و طعم خیلی خوبی خواهد شد.

ترفند آماده کردن استیک گوشت

اگر می خواهید یک استیک گوشت خوش فرم و خوشمزه داشته باشید، نباید با استفاده از چنگال استیک ها را برگردانید. زیرا در این صورت استیک های سوراخ شده و عصاره گوشت از سوراخ های روی آن خارج می شود. به این ترتیب استیک هم خشک خواهد شد و هم طعم و مزه ای را که انتظارش را دارید نخواهد داشت.

ترفند ترد کردن نان پیتزا

اگر جز کسانی هستید که به پیتزا علاقمند بوده و همچنین تمایل دارید آن را در منزل تهیه کنید، ابتدا خمیر یا نان پیتزا را برای چند دقیقه در فر بگذارید و سپس محتویات مد نظر را به آن اضافه کنید. با همین ترفند ساده می توانید یک پیتزای ترد و خوشمزه بپزید.

ترفند استفاده از سرکه به جای نمک

استفاده زیاد از نمک برای بدن مضر بوده و عوارض مختلفی را به همراه دارد؛ اما متاسفانه با این وجود بسیاری از افراد علاقمند به صرف غذاهای شور هستند. اگر شما نیز جزو این دسته هستید، برای کاهش مصرف نمک، در هنگام پخت غذا مقداری سرکه سیب، بالزامیک، یا انگور به غذا اضافه کنید. با این ترفند طعم شوری غذا را بیشتر احساس خواهید کرد.

ترفند نگهداری شیر در یخچال

اگر می خواهید شیر زودتر خراب نشود و به مدت بیشتری درون یخچال سالم بماند توصیه می کنیم بطری یا ظرف حاوی شیر را درون درب یخچال قرار ندهید. برخلاف تصور درب یخچال برای نگهداری شیر مکان مناسبی نیست. زیرا با باز و بسته کردن یخچال دمای درب آن نسبت به سایر قسمت ها بیشتر تغییر می کند. به همین دلیل شیر در قسمت درب یخچال طول عمر کمتری دارد. پس برای ماندگاری بیشتر شیر بهتر است آن را درون طبقات قرار دهید.

ترفند حل کردن کامل سبزی خشک در دوغ

همانطور که می دانید پس از افزودن سبزیجات خشک نظیر نعناع و شوید به دروغ سبزیجات در دوغ حل نمی شوند و روی سطح آن باقی می مانند. برای حل این مشکل باید قبل از آنکه سبزیجات خشک و معطر را به دوغ اضافه کنید آن را داخل یک کاسه ای که حاوی چند قاشق آب جوش است بریزید و کاملاً به هم بزنید تا سبزی ها خیس بخورند. سبزی های خیس خورده را درون دوغ بریزید و آن را کاملاً به هم بزنید.

پس از انجام این ترفند خواهید دید که سبزیجات خشک به طور کامل درون دوغ پخش شده و دیگر روی سطح آن جمع نمی شود. با همین ترفند ساده به راحتی می توانید یک دوغ خوشمزه، معطر و کاملاً یکدست آماده کرده و در کنار خانواده از میل کردن آن لذت ببرید.

ترفند نگهداری طولانی مدت مربا و ترشی

اگر می خواهید ترشی و مربای شما طول عمر بیشتری داشته باشد و به مرور زمان طعم و مزه اولیه خود را از دست ندهد، از پر کردن کامل ظرف خودداری کنید و اجازه دهید که سر ظرف ترشی و مربا به اندازه ۲۰ الی ۳۰ میلی متر خالی بماند.

برای نگهداری طولانی مدت کمپوت گوجه فرنگی و میوه نیز این ترفند کاربردی بوده و اگر ۱۰ الی ۱۵ میلی متر شیشه حاوی کمپوت میوه و گوجه فرنگی را خالی نگه دارید، کمپوت های شما دیرتر خراب می شوند.

نتیجه گیری

ترفندهای آشپزی به شما کمک می کنند، به صورت حرفه ای آشپزی کنید و بسیاری از غذاها را بهتر و راحت تر از آن چیزی که انتظار دارید بپزید. در این مطلب از سایت ماژول تلاش کردیم مجموعه کاملی از ترفندهای آشپزی را در اختیار شما دهیم و امیدوارم که مطلب ارائه شده مفید واقع شود.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.