02633424244
مهرشهر، بلوار شهرداری، خیابان ۱۰۹
طرز تهیه بامیه خانگی

طرز تهیه بامیه خانگی

بامیه یکی از شیرینی ها خاورمیانه است. این شیرینی یک خمیر سرخ شده در روغن است و اغلب با زولبیا جفت می گردد. معمولا از زولبیا و بامیه در ماه رمضان هنگام افطاراستفاده می شود. بامیه نسبت به زولبیا بافت خمیرتر و سنگین ‌تری دارد و اگر با روغن زیادی سرخ شود و در خوردن آن اعتدال را رعایت نکنید، باعث افزایش وزن و قند شما خواهد شد.

بامیه یکی از شیرینی های پرطرفدار کشورهای خاور میانه است. و تنها در ایران و کشورهای عربی پخت نمی شود بلکه از دوران امپراطوری عثمانی تا اکنون در کشور ترکیه هم هنوز این شیرینی طرفداران خود را دارد.

بیشتر بخوانید: بهترین ترفندهای آشپزی

چرا باید بامیه خانگی درست کنیم؟

اولین دلیل، کیفیت و سلامت مواد اولیه ‌ای است که خودتان انتخاب می‌کنید.وقتی شما تصمیم میگیرید که در خانه بامیه درست کنید مسلما علاقه شما به درست کردن شیرینی ها زیاد است و از تهیه انواع شیرینی در منزل لذت میبرید. همینطور با مواد با کیفیت و سالمی مثل استفاده از کره به جای روغن این امکان را به شما می دهد تا بامیه ای سالم و رضایت بخشی را درست کنید.

دستور پخت بامیه خانگی

طرز درست کردن بامیه در خانه آسان است فقط باید مراحل ذکر شده را به دقت انجام دهید تا مانند بامیه شیرینی‌ فروشی‌ها خوش ‌طعم و وسوسه انگیز شود. می توانید با کمی حوصله و دستورالعمل درست، بامیه‌ ای خانگی و درجه یک درست کنید که طعم و کیفیتش از نمونه‌ های بازاری هم فراتر باشد. در مرحله اول باید شربت بامیه را درست کنید تا زمانی که بامیه ها سرخ شدند فورا آن ها را در شربت قرار دهید.

مواد لازم برای تهیه بامیه خانگی

  • آرد ۱۵۰ گرم ( ۱ لیوان)
  • آب ۲۴۰ گرم ( ۱ لیوان)
  • کره یا روغن جامد ۲۰ گرم
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • روغن برای سرخ کردن به مقدار لازم

مواد لازم برای شربت بامیه

  • آب ۲ لیوان
  • شکر ۳ لیوان
  • گلاب ۴/۳ لیوان
  • جوهرلیمو ۴/۱ ق چ
  • زعفران به مقدار لازم

مراحل تهیه شربت بامیه

ابتدا آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و بعد ازآن جوهر لیمو را اضافه کنید می توانید آبلیمو را جایگزین آن کنید. این کار برای جلوگیری از شکرک زدن شربت انجام می شود. سپس شکر مورد نیاز را داخل آب جوش بریزید و نیازی به هم زدن آن نیست. منتظر بمانید تا شکر داخل اب حل شود و به محض دوباره جوش امدن آب زیر حرارت را کم کنید تا غلیظ شود. در آخر زعفران دمکرده و گلاب را هم به آن اضافه کنید و اجازه دهید برای مدت یک دقیقه با حرارت کم بجوشد تا قوام پیدا کند.

یک نکته که می تواند به شما کمک کند تا متوجه شوید که شربت به قوام رسیده یا نه این است که یک قاشق کوچک را داخل شربت بزنید و بعد آن را در آب سرد فرو ببرید. اگر اطراف قاشق یک لایه نازک از شربت ایجاد شد، یعنی به قوام مورد نظر رسیده است. در غیر این صورت، به آن کمی بیشتر اجازه دهید بجوشد.

مراحل تهیه خمیر بامیه

در ابتدا کره را به تکه‌ های کوچک خرد کنید و همراه با آب در یک قابلمه روی حرارت متوسط قرار دهید تا کره ذوب شود و آب به جوش بیاید در این فاصله آرد را الک کرده و مدام مواد را هم بزنید تا گلوله نشود و یک مخلوط یکنواخت بدست آورید.
سپس شعله را کم کنید تا آب خمیر داخل قابلمه تبخیر شود و با لیسک ورز دهید تا رطوبت اضافی آن کامل گرفته شود و در نهایت خمیر به دست نچسبد و حالت کشسانی داشته باشد.

کمی صبر کنید تا خمیر خنک شود و بعد یک قاشق از شربتی را که در مرحله قبل تهیه کرده بودید، داخل خمیر اضافه کنید و دوباره آن را هم بزنید. شما می‌توانید برای این مرحله به جای استفاده از شربت از عسل هم استفاده کنید.

تخم‌ مرغ‌ها را در دمای محیط قرار دهید تا گرم شوند و بعد در ظرف دیگری بشکنید و حسابی هم بزنید و بعد داخل خمیر بریزید و مدام آن را هم بزنید تا خمیر شما حالت چسبندگی پیدا کند و یک دست شود. اگر تخم‌ مرغ‌های سردی را که تازه از یخچال خارج کرده‌اید، به خمیر بزنید، جذب مواد نمی‌شود.

بعد هم خمیر را حسابی ورز دهید و داخل قیف پارچه‌ ای یا پلاستیکی بریزید و از ماسوره برای شکل دادن به آن استفاده کنید. اگر از قیف پلاستیکی استفاده می‌کنید، حتما دو لایه باشد که زمان قالب زدن، پاره نشود.

بیشتر بخوانید: اشتباهات رایج در آشپزی

مرحله سرخ کردن بامیه خانگی

روغن را در ظرف مناسبی ریخته و بزارید خوب داغ شود، در این مرحله خمیر را که در قیف ریخته اید یکی یکی در روغن قرار دهید. به طوری که با فاصله باشند و به یکدیگر نچسبند. باید حرارت را کم کنید تا خمیر های بامیه سرخ پخته و سرخ شوند.

مرحله سرخ کردن بامیه خانگی

گذاشتن بامیه ها داخل شربت

شربتی را که از قبل آماده کرده و در یخچال گذاشته اید را بردارید و هنگامی که بامیه ها سرخ شدند در ظرف شربت بیاندازید و اجازه دهید هر بامیه ۲ الی ۳ دقیقه در شربت بماند تا جذب بامیه ها شود و بعد آن ها را درداخل آبکش قرار دهید.

می توانید برای تزیین بامیه ها از بادام و پودر پسته استفاده کنید. و وقتی کاملا سرد شدند بامیه ها را در ظرف در دار بریزید تا خشک نشوند.

نکته: اگر دوست دارید بامیه‌های شما کمی کریستالی شوند، می‌توانید بعد از خاموش کردن شعله، ۱ قاشق غذاخوری گلوکز به شربت اضافه کنید. البته چند مورد دیگر هست که بامیه ای متفاوت را تجربه می کنید: استفاده از نشاسته باعث میشود خمیر پف کند و ترد بماند. و همچنین استفاده از وانیل باعث طعم و عطر فوق العاده ان می شود.

انواع بامیه

بامیه کلاسیک

طعم سنتی و اصیل بامیه، با شربت شکر و زعفران، خاطره‌ای نوستالژیک و دلنشین را در ذهن تداعی می‌کند. این طعم ساده، اما بی‌ نظیر، برای هر سلیقه‌ ای مناسب است و هرگز فراموش نمی شود و تکرار آن دلپذیر است.

بامیه عسلی:

برای جایگزینی سالم‌ تر و خوشمزه‌ ترشدن شکر، می‌توانید از عسل در تهیه شربت بامیه استفاده کنید. طعم ملایم و لطیف عسل، طعمی خاص و دلچسب به بامیه‌ ها می‌ دهد و آن‌ها را به یک انتخاب ایده‌ آل برای افراد دیابتی یا کسانی که به دنبال طعم‌ های طبیعی‌ تر هستند تبدیل می‌کند.

بامیه زعفرانی:

زعفران، ادویه‌ ای گرانبها و پرخاصیت، عطری بی‌نظیر و طعمی گرم و دلچسب به بامیه‌ها می‌بخشد. اگر به دنبال یک تجربه لوکس و خاص هستید، بامیه زعفرانی را امتحان کنید.

بامیه مینیاتوری:

بامیه‌های مینیاتوری نه تنها ظاهری زیبا و دوست‌داشتنی دارند، بلکه طعم و مزه آن‌ها نیز به دلیل پخت یکنواخت و سریع‌ تر، بسیار لذیذتر است. این بامیه‌های کوچک را می‌توانید به عنوان تنقلات یا تزئین دسرها استفاده کنید.

بامیه کلاسیک

بامیه مغزدار:

اضافه کردن یک مغز پسته یا بادام به داخل هر بامیه قبل از سرخ کردن، طعمی غنی و لذیذ به آن می‌بخشد. این ایده می‌تواند تنوعی جذاب در طعم بامیه ایجاد کند و آن را به یک انتخاب ایده‌آل برای پذیرایی از مهمانان تبدیل کند.

بامیه رنگی:

با استفاده از رنگ‌های خوراکی طبیعی مانند آب لبو، آب پرتقال یا آب اسفناج، می‌توانید بامیه‌ هایی با رنگ‌ های شاد و متنوع تهیه کنید. این بامیه‌های رنگی نه تنها ظاهر جذابی دارند، بلکه می‌توانند تنوعی چشم‌نواز به سفره شما اضافه کنند.

بامیه ترش:

برای تجربه طعمی متفاوت و هیجان‌انگیز، می‌توانید به جای شربت شکر، از شربت ترش تهیه شده با آبلیمو، شکر و زعفران استفاده کنید. این بامیه‌های ترش و شیرین، طعمی خاص و دلچسب دارند و می‌توانند به عنوان یک دسر یا میان وعده سرو شوند.

بامیه با طعم میوه:

اضافه کردن عصاره میوه‌هایی مانند پرتقال، توت فرنگی یا هلو به شربت بامیه، طعمی میوه‌ ای و دلچسب به آن می‌بخشد. این بامیه‌ ها انتخابی ایده‌ آل برای کسانی هستند که به دنبال طعم‌ های خنک و تابستانی هستند.

بامیه با طعم ادویه:

اضافه کردن ادویه‌ هایی مانند دارچین، هل یا زنجبیل به شربت بامیه، طعمی گرم و دلچسب به آن می‌بخشد. این بامیه‌ ها برای فصل زمستان و سرماخوردگی بسیار مناسب هستند.

بامیه مغزدار

نکات کلیدی در تهیه بامیه خانگی

کیفیت آرد: از آرد قنادی با کیفیت استفاده کنید.

دمای آب: آب باید کاملا جوش آمده باشد تا خمیر به خوبی پخته شود.

ورز دادن خمیر: خمیر را حداقل ۵ دقیقه داخل قابلمه ورز دهید تا کشسان و لطیف شود.

دمای روغن: روغن باید داغ باشد، اما نه آنقدر که بامیه‌ها سریع بسوزند.

تنظیم شعله: در هنگام سرخ کردن بامیه، شعله را متوسط نگه دارید تا به طور یکنواخت پخته شوند.

جذب شربت: بامیه‌ ها را فقط برای چند دقیقه داخل شربت قرار دهید تا شربت به اندازه مورد نظر جذب آنها شود.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.