در یک غذای خوشمزه و دلچسب بین طعم ها تعادل وجود دارد؛ اما گاهی ممکن است به خاطر یک اشتباه کوچک و یا یک سهل انگاری ساده برخی از طعم ها نظیر شیرینی، در غذا بیشتر خود را نشان دهند. در چنین مواقعی نباید غذا را دور ریخت، زیرا با یک سری ترفندها به راحتی می توان مشکل را برطرف کرده و طعم بهتری به غذا داد و شیرینی آن را به حد نرمال رساند. اگر می خواهید ترفندهای کاهش شیرینی بیش از حد غذا را بشناسید تا انتهای این مطلب از ماژول با ما همراه باشید.
کم کردن غلظت غذا
یکی از راهکارهای ساده برای کم کردن شیرینی غذا کاهش غلظت آن است و برای کاهش غلظت راهکارهای ساده ای وجود دارد. به عنوان مثال شما می توانید مقدار کمی آب جوشیده به غذا اضافه کنید. برای این منظور استفاده از آب گوشت، آب سبزیجات و آب مرغ نیز امکان پذیر است. منتهی باید حواس تان باشد که در افزودن آب زیاده روی نکنید. زیرا در این صورت ممکن است غذای شما قوام نسبی خود را از دست بدهد. با انجام همین راهکار ساده هم غلظت و هم میزان شیرینی کم می شود.
افزایش حجم غذا
دیگر ترفند کاربردی برای کاهش شیرینی غذا افزایش حجم آن است. برای افزایش حجم غذا می توانید ماده اصلی غذا را به آن اضافه کنید. حتی می توانید به جای ماده اصلی از مواد غذایی دیگری استفاده کرده و از این طریق غذای خود را رقیق تر و خوش طعم تر کنید.
بیشتر بخوانید: معرفی ۲۰ تا از خوشمزهترین غذاهای محلی ایران
افزودن خامه یا شیر به غذا
اگر غذاهای آبکی را دوست ندارید و یا آنکه نگران هستید استفاده از آب برای کاهش شیرینی غذا مزه آن را آبکی کند، می توانید به جای آب از خامه و یا شیر استفاده کنید. خامه و شیر نسبت به آب غلظت بیشتری دارند و بر خلاف آب قوام غذا را از بین نمی برند.
به همین دلیل از آنها به عنوان یک افزودنی خوب و قابل اعتماد برای کاهش شیرینی غذا به همراه حفظ قوام آن یاد می شود. البته شما نمی توانید برای متعادل کردن تمامی غذاها از خامه و شیر استفاده کنید. بلکه این افزودنی فقط برای سس ها، سوپ ها، دسرها و گاهی اوقات برای تهیه آش می توانند موثر باشند
اگر از محصولات لبنی استفاده نمی کنید و گیاه خوار هستید، می توانید به جای محصولات لبنی از شیر بادام، شیر سویا و دیگر موارد مشابه برای این منظور بهره ببرید.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع غذاهای پلویی محبوب ایرانی ها در ماژورل
افزودن آب مرکبات
مرکبات معمولا طعم ترش دارند به همین دلیل می توانید از آنها به عنوان یک افزودنی برای متعادل کردن طعم غذا استفاده کنید؛ بنابراین زمانی که احساس می کنید غذای شما بیشتر از حد شیرین شده است می توانید برای کاهش شیرینی، کمی آب مرکبات تازه به غذا اضافه کنید. البته برای رسیدن به نتیجه مطلوب و دلخواه باید با مقدار کم شروع کنید. به عنوان مثال ابتدا یک قاشق آب پرتقال یا لیمو به غذا اضافه کرده و اگر احساس کردید باز هم باز هم طعم شیرینی به دیگر طعم ها غالب است، دوباره این کار را تکرار کنید.
البته برای آنکه پالپی و دانه مرکبات درون غذای شما نریزد بهتر است، ابتدا آب آنها را درون یک کاسه بریزید و سپس به غذا اضافه کنید. ناگفته نماند که پوست رنده مرکبات نیز برای طعم دادن به غذا و همچنین متعادل کردن طعم غذا می تواند کمک کننده باشد.
افزودن سرکه به غذا
سکه مزه ترش دارد و یک نوع ماده اسیدی به شمار می رود؛ بنابراین افزودن مقدار کمی از آن به غذای شیرین، می تواند شیرینی غذا را متعادل کند.
افزودن سیر به غذا
سیر طعم تند و عطر بسیار دلچسبی دارد. به همین دلیل افزودن آن به بسیاری از غذاها طعم و مزه آنها را بهتر می کند. می توانید از این افزودنی برای کاهش شیرینی غذا نیز کمک بگیرید. یکی از ویژگی های خوب سیر این است که برای پخت بسیاری از غذاها نظیر سوپ، سس، خورشت، آش، انواع گوشت و غیره قابل استفاده است؛ بنابراین هر زمان که طعم شیرینی غذایی شما بیشتر شد، می توانید با افزودن یک حبّه سیر تازه و یا حتی پودر سیر، شیرینی غذا را کمتر کنید.
البته پس از اضافه کردن سیر بهتر است خیلی سریع غذا را از روی حرارت بردارید و اجازه ندهید که بیشتر بپزد. زیرا در این صورت غذا شیرین تر می شود.
افزودن عصاره لیمو به غذا
برای از بین بردن شیرینی زیاده از حد غذا، به آن چند قطره عصاره لیمو اضافه کنید. زیرا اسید سیتریک موجود در عصاره لیمو شیرینی غذا را کم می کند و طعم ملسی به آن می دهد.
افزودن اسید سیتریک به غذا
همانطور که می دانید اسید سیتریک طعم ترشی دارد و برای ترش کردن غذا می توانید بجای عصاره لیمو از اسید سیتریک خشک استفاده کنید. برای آنکه غذای شیرین شما طعم خوب و ملس بگیرد، باید به ازای هر قاشق شیرینی یک قاشق چای خوری اسید سیتریک خشک به آن اضافه کنید. مثلاً اگر ۲ قاشق غذاخوری درون غذا شکر ریخته اید، برای کاهش سطح شیرینی آن با اسید سیتریک، باید ۲ قاشق چایخوری اسید سیتریک به آن اضافه کنید.
افزودن نمک به غذا
یکی دیگر از راهکارهای کاهش میزان طعم شیرینی غذا اضافه کردن اندکی نمک به آن است.
افزودن ادویه به غذا
دیگر راهکار مناسب برای متعادل کردن طعم شیرینی غذا افزودن ادویه هایی نظیر زنجبیل، ریحان، فلفل سیاه و قرمز، آویشن، مرزنجوش، رزماری، مریم گلی، پونه کوهی و زیره به غذا است. ادویه ها طعم دودی و تند دارند و عطر و طعم غذا را بهتر می کنند.
از این رو می توانید بر اساس ذائقه و نوع غذای خود از بین انواع مختلف ادویه، گزینه مناسب را برای این منظور انتخاب کنید. البته توصیه می کنیم در این رابطه نیز از زیاده روی کردن خودداری کرده و افزودن ادویه را با مقدار کمی شروع کنید و در صورتی که پس از تست طعم غذا احساس کردید باز هم شیرینی در غذا قالب است دوباره مقدار کمی ادویه اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: معرفی ۵ نمونه از انواع سالاد های کافه ماژورل
افزودن رب انار به غذا
معمولا در بسیاری از غذاهای ایرانی از رب انار استفاده می شود. از این رو در اکثر موار می توانید برای طعم دادن به غذای خود به سراغ رب انار بروید. به عنوان مثال اگر خورشت آلو و خورشت فسنجان شما بیشتر از حد شیرین شود با استفاده از رب انار می توانید طعم ملس و متعادلی را به آن بدهید.
افزودن ماءالشعیر به غذا
ماءالشعیر طعم نسبتاً تلخی دارد و یک نوشیدنی گازدار است. به همین دلیل اضافه کردن آن برای رفع شیرینی غذا مخصوصاً انواع سوپ، خورش و غذاهای آبکی یک ترفند جالب و کاربردی محسوب می شود. البته در این باره نیز زیاده روی کردن اصلاً توصیه نمی شود و شما باید مقدار کمی از این نوشیدنی را به غذا اضافه کنید. به نحوی که غذا طعم پایه و اصلی خود را از دست ندهد.
افزودن کاکائو آب غذا
کاکائو نیز جزو آن دسته از خوراکی هایی است که ته مزه تلخی دارد و برای برطرف کردن شیرینی نامناسب غذا می تواند یک افزودنی موثر باشد. این خوراکی در شکل مایع، جامد و پودر در بازار وجود دارد و استفاده از تمام حالت های آن برای رفع شیرینی انواع غذا مخصوصاً دسرها چاره ساز است.
افزودن آبغوره به غذا
به طور کلی آبغوره یک چاشنی متداول بوده و در بسیاری از غذاها از آن استفاده می شود. آبغوره همانند آبلیمو و سرکه طعم ترش و اسیدی دارد و استفاده از آن جهت کاهش شیرینی غذا موثر است.
افزودن مقداری چربی به غذا
یکی دیگر از راهکارهای موثر و جالب برای متعادل کردن طعم و کاهش شیرینی غذا افزودن مقدار کمی چربی به آن است. بهترین چربی ها برای این منظور شامل روغن زیتون، کره آب شده و روغن مایع است.
چند نکته مهم برای کاهش شیرینی غذا
برای آنکه بتوانید از راهکارهای عنوان شده برای کاهش شیرینی غذا به درستی استفاده کنید باید به نکات زیر توجه داشته باشید.
- در طول مطالب قبلی راهکارهای مختلفی برای کاهش طعم شیرینی غذا عنوان شد؛ اما از بین روش های ذکر شده باید گزینه ای را انتخاب کنید که طعم اصلی و ماهیت غذای شما را خراب نکند. به عنوان مثال اگر دسر شکلاتی شما زیاد از حد شیرین شود استفاده از کاکائو می تواند برای کاهش شیرینی آن یک راهکار موثر باشد؛ اما برای تعدیل شیرینی انواع خورشت استفاده از کاکائو چندان توصیه نمی شود و در چنین مواردی معمولاً افزودنی های ترش نظیر سرکه، لیمو ترش، آبغوره و رب انار راهکار بهتری است.
- برای گرفتن شیرینی بیش از حد غذا به جای زیاده روی کردن در یک روش می توانید در صورت امکان چند روش را به صورت ترکیبی استفاده کنید. به عنوان مثال اگر خورشت آلوی شما بیش از حد شیرین شده است، می توانید به صورت همزمان مقدار کمی نمک لیمو ترش و آبغوره را به خورشت اضافه کنید.
- هرگز در افزودن هیچ ماده ای به غذای خود زیاده روی نکنید. زیرا این کار باعث می شود که طعم غذای شما به طور کامل عوض شود و ماهیت اولیه خود را از دست بدهد.
مشاهده منو ماژورل
نتیجه گیری
گاهی ممکن است غذای حتی بهترین آشپزها نیز زیاد از حد شیرین شود. هرچند که شیرینی یک طعم دوست داشتنی بوده و اغلب افراد آن را دوست دارند، اما مقدار زیاد این طعم در بسیاری از غذاها چندان خوشایند نیست و مزه غذا را بد می کند. در این مطلب از سایت ماژول ما تلاش کردیم که بهترین و موثرترین راهکارهای کاهش شیرینی غذا را عنوان کنیم. به این ترتیب می توانید متناسب با نوع غذا و با استفاده از راهکارهای ارائه شده طعم غذای خود را به طعم متبوع و دلخواه برسانید.