02633424244
مهرشهر، بلوار شهرداری، خیابان ۱۰۹
انواع نان رژیمی و کم کالری برای لاغری و خواص و ویژگی های آن

انواع نان رژیمی و کم کالری برای لاغری و خواص و ویژگی های آن

رژیم غذایی سالم و متعادل، اصلی ترین مبنای سلامتی و تناسب اندام است. اما حذف کامل نان از برنامه غذایی، تصمیمی اشتباه است. نان منبع خوبی از کربوهیدرات‌های پیچیده است که سوخت بدن را تأمین می‌کند. هنگامی که کربوهیدرات‌ها وارد بدن می‌شوند، به گلوکز تجزیه می‌شوند. گلوکز در خون جریان می‌یابد و توسط سلول‌های بدن برای تولید انرژی استفاده می‌شود.

سوخت و ساز بدن یا متابولیسم، به فرایندی گفته می‌شود که در آن بدن غذا را به انرژی تبدیل می‌کند. این فرایند شامل مراحل مختلفی از جمله هضم، جذب و متابولیسم مواد مغذی است.

بسیاری از متخصصان رژیم درمانی سعی در معرفی نان های رژیمی دارند. این مدل نان ها از افزایش وزن جلوگیری کرده و می توانند برای افرادی که تحت رژیم های لاغری قرار دارند، بسیار مفید واقع شوند. در کنار این موارد، نان های رژیمی دارای مواد مغذی بوده که از ضعف و فقدان مواد مغذی بدن جلوگیری خواهند کرد. از جمله مواد به کار رفته در نان های رژیمی می توان به مواد معدنی، املاح و فیبر بالا اشاره کرد.

نان رژیمی چیست؟

نان رژیمی برخلاف نان‌های معمولی که از آرد سفید و تصفیه‌ شده تهیه می‌شوند، با آرد سبوس‌دار و غلات کامل پخته می‌شود. این نان‌ها سرشار از فیبر هستند و کالری و چربی کمتری دارند.

در پاسخ به سوال نان های رژیمی کدامند؟ تعداد زیادی از انواع نان ها به ذهن ما خطور می کنند که آن ها هم شامل نان کامل و هم رژیمی می شوند.

نان کامل از فیبر بسیار زیادی تشکیل شده است. البته کربوهیدرات نیز جز جدایی ناپذیر این مدل نان بوده که زمان بیشتری در معده مانده و در نتیجه متابولیسم بالایی نیز برای هضم آن لازم است. به همین منظور در صورتی که هدف شما دیرتر گرسنه شدن و در نهایت سیری دراز مدت است، می تواند از نان های کامل استفاده کنید.

اما راز جادویی نان‌های رژیمی چیست؟

فیبر بالا: فیبر با حجیم کردن معده، احساس سیری طولانی‌ تری ایجاد می‌کند و از پرخوری جلوگیری می‌ کند.

قند پایین: نان‌های رژیمی معمولا بدون شکر اضافی پخته می‌شوند وبرای بالا نرفتن قند خون شما به طور ناگهانی کمک می کند.

چربی کم: در مقایسه با نان‌های سفید، نان‌های رژیمی چربی کمتری دارند که به کنترل وزن شما کمک می‌کند.

فواید بی‌شمار نان‌های رژیمی:

نان‌های رژیمی به غیراز تاثیری که در کاهش وزن دارند، فواید دیگری نیز برای سلامتی شما دارند.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش: فیبر موجود در نان‌های رژیمی، به هضم غذا و پیشگیری از یبوست کمک می‌کند.

کنترل قند خون: با آزاد شدن تدریجی قند، نان‌های رژیمی از نوسانات ناگهانی قند خون جلوگیری می‌کنند که برای افراد دیابتی مفید است.

کاهش کلسترول بد: برخی از نان‌های رژیمی با دارا بودن سبوس جو، به کاهش کلسترول بد خون کمک می‌کنند.

سرشار از مواد مغذی: نان‌های رژیمی حاوی ویتامین‌های گروه روی، آهن و منیزیم هستند که برای حفظ سلامتی ضروری ‌اند.

انواع نان‌های رژیمی: یک دنیا طعم و فایده

نان سنگک

یکی از نان هایی که در گذشته برای وعده صبحانه پیشنهاد می شد، نان سنگک بود. نان سنگک در نانوایی ها با استفاده از حرارت غیر مستقیم تهیه شده و می تواند به عنوان یک نان سالم و رژیمی مورد استفاده قرار گیرد. به عبارت دیگر، زمانی که نان در تنور پخته می شود، دیواره ای بین نان سنگک و تنور قرار داشته که از بروز سرطان و حرارت مستقیم در این نان جلوگیری خواهد کرد. نان سنگک علاوه بر فیبر، منبع خوبی از پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، فسفر و روی است. این نان همچنین سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.

نان سنگک

نان سبوس دار

بهترین نان برای اول صبح، حتی اگر شما دارای رژیم لاغری هستید، نان سبوس دار است. در رژیم های لاغری وعده صبحانه بسیار مفید بوده و باعث می شود تا فرد در طول روز احساس گرسنگی کمتری داشته باشد. از وعده های ورزشکاران در انواع صبحانه رژیمی بدنسازی خود، تخم مرغ پخته به همراه نان سبوس دار است.

نان سبوس دار به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر احساس گرسنگی را به تعویق می اندارد.

نان سبوس دار

بیشتر بخوانید: معرفی انواع برگر

نان بربری

این نان را به دو روش می توان تهیه کرد. در حالت اول برای پخت آن از فر استفاده شده که در چنین حالتی مغزی نان به صورت کامل پخته شده و می توان نان را ۲ الی ۳ روز نگهداری کرد.

در حالت دوم، برای پختن نان بربری از تنور های سنتی استفاده می شود. دراین روش، مغزی نان کمی حالت خمیری پیدا کرده و صرفا روی نان برشته می شود. به واسطه خمیری بودن مغزی نان، ماندگاری آن کاهش پیدا کرده و ممکن است بعد از ۲ الی ۳ ساعت نان بیات شود.

نان بربری

نان رژیمی سبوس دار

وقتی صحبت از نان رژیمی سبوس دار می شود اکثرا تصور میکنند منظورهمان نانی است که از گندم و جو تهیه می شود. ولی اینطور نیست منظور از سبوس، لایه نازکی است که در قسمت زیرین پوسته گندم و جو قرار گرفته است، نه خود گندم و جو

سبوس شامل مقدار بسیار زیادی مواد مغذی و معدنی می باشد. به عبارت دیگر، سبوس نوعی فیبر گیاهی دارای مواد مغذی بیشتر است. در صورتی که نان از از نوع سبوس دار باشد، مواد غذایی و مغذی بیشتری داشته و برای افرادی که درگیر انواع رژیم های تناسب اندام هستند، بسیار مناسب و قابل توصیه می باشد.

اگر دیابت دارید و قصد دارید تا در وعده شام از نان استفاده کنید، بهتر است که نان سبوس دار را انتخاب کنید. زیرا که با داشتن کربوهیدرات مناسب و فیبر زیاد می تواند بیشترین کمک را به بالا نبردن قند خون شما بکند.

نان رژیمی سبوس دار

بیشتر بخوانید: باغ رستوران در کرج

نان جو

از انواع نان به ویژه در رژیم‌های لاغری، نان جو است. نان جو از آرد جو تهیه می‌شود. نسبت به آرد گندم قدرت سیرگنندگی و فیبر بالاتری دارد. سرشار از فیبر، ویتامین‌های گروه B و مواد معدنی است. جو خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد و به کنترل اشتها کمک می‌کند.

بنابراین برای کسانی انتخاب مناسبی است که قصد کاهش وزن را دارند. اما ممکن است بعد از مدتی از طعم آن خسته شوید. هر کف دست نان جو حدود ۷۵ تا ۸۰ کالری دارد.

نان بدون گلوتن

گلوتن یک نوع پروتئین است که در غلاتی مثل گندم، جو و چاودار وجود دارد و در بعضی از افراد وقتی این غلات را استفاده می کنند ، مشکلات گوارشی و حساسیت ایجاد کند. نان بدون گلوتن اغلب با استفاده از جایگزین‌های دیگری برای گلوتن تولید می‌شود، مانند آرد برنج، آرد ذرت و آرد آلوئه ورا.

این نان‌ها معمولاً برای افرادی که حساسیت یا ناتوانی در هضم گلوتن دارند، مناسب هستند.

همچنین، برخی افرادی که رژیم غذایی خاصی را دنبال می‌کنند، مانند رژیم‌های کم کربوهیدرات، هم از نان بدون گلوتن استفاده می‌کنند.

نان بدون گلوتن
نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.