در آشپزی اشتباهات رایجی هست که می تواند نتیجه ی ناخوشایندی را باعث شود و حتی سلامتی غذا را به خطر اندازد. در زمینه اماده سازی غذا اشتباهات رایجی وجود دارد که باعث می شود کیفیت غذا پایین بیاید و از طعم و مزه آن لذتی نبرید. گاهی فقط سوزاندن غذا و یا کمبود یک ادویه را اشتباهی در پخت آن غذا می دانیم. در صورتی که در آشپزی اشتباهات کوچکتری هم وجود دارند که بارها آن ها را مرتکب می شویم و بر نتیجه نهایی پخت غذا اثر می گذارند. به خصوص کسانی که هر روز آشپزی می کنند شاید بر حسب عادت دیگر به تغییر روش های آشپزی خود فکر نمی کنند. بهتراست با اشتباهات رایج در آشپزی آشنا شوید تا با آسودگی به پختن غذا بپردازید.
بیشتر بخوانید: بهترین ترفندهای آشپزی
نخواندن دستور العمل های موجود قبل از شروع
استفاده از دستورالعمل ها قبل از شروع آشپزی امکان خطا و اشتباه را خیلی کمتر می کند. اینکه از قبل بدانید چه چیزی برای غذا مورد نیازاست و مواد تشکیل دهنده آن چیست می تواند تخصص شما را در آشپزی بیشتر کند. امروزه به راحتی می توانید به طور آنلاین در حال مطالعه باشید و آشپزی را انجام دهید.
مزه نکردن غذا هنگام پخت از اشتباهات آشپزی
آشپزی بدون چشیدن مانند نوشتن یک کتاب بدون بازخوانی است در هنگام پخت حتما غذا را بچشید تا متوجه شوید همه چیز به خوبی پیش می رود یا باید چاشنی و ادویه و یا موارد مورد نیاز در صورت لزوم اضافه شود. اگر بخواهید صبر کنید تا غذا کامل آماده شود و سرمیز، غذا را بچشید ممکن است آن طعم خوبی را که انتظار داشتید را نداشته باشد پس هنگام پخت غذا از چشیدن دوباره ذا غفلت نکنید.
بیشتر بخوانید: اگر غذایمان بیش از حد شیرین شد چکار کنیم
استفاده از روغن های نامناسب
بهتر است در برنامه ی غذایی خود مقدار کمی روغن آن هم از نوع خوب را بگنجانیم. به این ترتیب نه تنها سالم خواهیم ماند، بلکه به تناسب اندام مان هم آسیبی وارد نمی شود. روغن را بر اساس دو مورد انتخاب کنید ۱. طعم ۲. نقطه دود شما در نظر میگیرید که روغن را برای استفاده سالاد یا سرخ کردن غذا می خواهید. روغن تصفیه نشده نقطه دود پایین تری دارد که برای پخت با حرارت بالا نامناسب می باشد.
پخت گوشت مستقیما زمانی که از یخچال خارج می کنید
هنگام پخت غذا حتما گوشت را از یخچال بیرون بیاورید و در دمای آشپزخانه ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بماند. مهم نیست که گوشت گوساله،گوسفند، مرغ و یا ماهی باشد هرگز نباید مستقیما از یخچال یا فریزر داخل فریا روی اجاق یا کباب پز بگذارید. که نتیجه ان یک تکه گوشت است که ممکن است کاملا نپخته باشد و حتی طعم ان خوشایند نشود.
ریختن روغن در آب ماکارونی
اکثرا برای جلوگیری از چسبیدن رشته های ماکارونی در زمان جوشیدن، به آب آن روغن اضافه می کنند؛ ولی ریختن روغن در آب ماکارونی، راه حل خوبی نیست. زیرا روغن باعث می شود در هنگام سرو، مایه ماکارونی یا سس مخصوص ان به رشته های ماکارونی نچسبند.پس بهتر است که به جای افزودن روغن، رشته های ماکارونی را در هنگام جوشیدن هم بزنید تا از چسبیدن آنها به یکدیگر جلوگیری کنید.می توانید زمانی ماکارونی را آبکشی کنید که کاملا نپخته اند و کمی مغز آنها خام است.
بررسی برنج هنگام پخت
هنگام پخت برنج از لحظه ی آبکش تا دم کردن آن بهتر است هرچند لحظه یکبار بررسی کنید تا اطمینان حاصل کنید که برنج پخته و یا دم کشیده باشد. بهتراست تایم برنج را بدانید و برای خود تنظیم کنید که تا خاموش کردن شعله، درب قابلمه را برندارید. به این صورت گرما و بخار برنج آزاد نمی شود و برنج خوشمزه تری آماده می شود.
استفاده از ظروف اشتباه
سعی کنید غذاها را در ظرف مخصوص به خودشان بپزید. مثلا اگر میخواهید موادی را سرخ کنید، نسبت به حجم مواد و مقدار روغنی که استفاده میکنید، تابه ای را بردارید که سایز و ارتفاع مناسب داشته باشد.بعضی از غذاها و یا خوراک ها باید حتما در ظروف نچسب تهیه شوند تا هنگام پخت به ظرف نچسبند و شکل و ظاهرشان عوض نشود و شما هم در حین آشپزی لذت برده و اذیت نشوید.
مدت زمان پخت هر یک از مواد را در نظر نمی گیرید
بسیاری از افراد قبل از شروع به پخت غذا، به موادی که پشت سر هم به تابه یا قابلمه اضافه می کنند توجه دقیقی ندارند. به این دلیل که بعضی از مواد زمان پخت بسیار کم و بعضی زمان بیشتری لازم دارند تا سرخ یا پخته شوند. مثلا اگر سیر و بعد پیاز را همراه با چاشنی ها در ابتدا تف دهید و بعد از آن مواد غذایی پروتئینی را اضافه کنید ، سیر خرد شده خیلی سریع می پزد و یا می سوزد.
ابتدا سیر و بعد پیاز و دیگر چاشنی ها را تفت می دهند و بعد از آن، مواد غذایی پروتئینی را اضافه می کنند. اما این کار درست نیست، چون سیر خرد شده قبل از اینکه مواد دیگر را اضافه کنید، می پزد یا حتی می سوزد. پس بهتر است اول پیاز و بعد سیر را تف دهید. با کسب تجربه هایی در آشپزی می توانید به راحتی متوجه زمان پخت همه مواد مثل سبزیجات و انواع گوشت و غیره شوید.
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین ادویه ها برای غذا
چند اشتباه رایج دیگر درآشپزی
- افزودن شیر به خاگینه
- عدم تهیه مواد اولیه با کیفیت
- عدم توجه به مواد محرک مزه دهنده
- خواباندن غذاهای دریایی به مدت طولانی در سس
- بیش از حد پختن پیاز
- عدم توجه به زمانبندی مناسب
- چرب نکردن ظرف کیک
- استفاده زیاد از نمک
مشاهده منو ماژورل
وقتی در آشپزی اشتباهات رایج انجام می شود چه کنیم؟
وقتی در آشپزی با اشتباهات رایج روبرو میشوید، ابتدا خونسرد باشید تا بتوانید شاید این اشتباهات را رفع کنید. و این را بدانید که هر اشتباهی فرصتی برای یادگیری است. این موارد ممکن است شامل اضافه کردن اندازه ی اشتباهی از یک مواد، سوزاندن غذا، تنظیم دمای نادرست و… باشد. سعی کنید ادامه دهید و به نوعی اشتباه را تصحیح کنید. ممکن است با اضافه کردن مواد دیگر، تنظیم دما یا زمان پختن، اشتباه را جبران کنید. ، از تجربه و دانش دیگران استفاده کنیدف ممکن است کسی که قبلا این اشتباه را داشته بتواند راه حلی را به شما بگوید.
در نهایت، مهمترین امر این است که قادر باشید اشتباه را قبول کنید و از آن یاد بگیرید. به هر حال اشتباهات میتوانند به ابتکار و خلاقیت شما در آشپزی افزوده کنند.